Închide

Un elev clujean a obținut medalia de argint la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale  

EducaţieSocial by Luminiţa Silea - iun. 24, 2014 0 287

Liceul de informatică „Tiberiu Popoviciu”, din Cluj-Napoca, are un laureat la Olimpiada de Informatică a Europei, zona centrală.

Elev în clasa a XI-a la Liceul de Informatică “Tiberiu Popoviciu”, Alexandru Velea a obținut locul al doilea la competiția desfășurată în perioada 18-23 iunie, la Jena, în Germania.Medaliile de aur au fost cucerite de Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „C. D. Loga” din Timişoara, laureat cu aur şi la ediţia de anul trecut, şi Rareş-Darius Buhai. Medalia de bronz a fost primită de Radu Szasz, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „C. Brediceanu” din Lugoj (judeţul Timiş).

La cea de-a XXI-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale au participat 38 de concurenţi din 10 ţări. Fiecare stat poate înscrie o echipă formată din maximum patru elevi a căror vârstă să nu depăşească 19 ani la data concursului.

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa României.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.