Închide

Copiatul în era tehnologiei, un fenomen care îi pune în gardă pe profesori. Ce metode folosesc elevii în ziua de azi

EducaţieSocial by Cosmina Fernoaga - iun. 23, 2014 0 298

În trecut, copiatul la examene însemna, de cele mai multe ori, o hârtiuţă ascunsă în mânecă sau notiţe scrise direct în palmă sau antebraţ. Însă, acum, tinerii care se pregătesc pentru examene se folosesc de tehnologiile moderne pentru a copia, transmite mediafax.

 

După apariţia pe piaţă a smartphone-urilor, a smartwatch-urilor, a ochelarilor Google, elevul modern are o varietate de gadget-uri pe care le-ar putea folosi pentru a trişa la examene, scrie într-un articol CNN.

 

În prezent, profesorii nu numai că trebuie să fie vigilenţi în sala de examinare, ci trebuie să fie la curent cu toate noile tehnologii apărute.

„Consider că toate aceste tehnologii vor reprezenta o problemă. Vor exista consecinţe care nu pot fi încă prevăzute”, a declarat Larry Rosen, profesor la Universitatea din California.

 

Unele dispozitive sunt imposibil de văzut, cum ar fi aşa-numitele căşti Bluetooth „invizibile”. Acestea dspun de un microfon minuscul, care este legat de un telefon mobil. Astfel de dispozitive pot fi folosite pentru a primi răspunsuri de la cineva din exterior.

„Dacă observăm un student care îşi mişcă stiloul sau pixul în dreptul computerului sau dacă văd că îşi mişcă încheietura mâinii, acestea sunt semnale că probabil face fotografii. Atunci intervenim”, spune Taylor Ellis, decan în cadrul unei universităţi din Florida.

China ne arată viitorul

 

China pare să fie ţara care ne arată cum să luptăm împotriva copiatului. În şcolile şi universităţile din China se folosesc noile tehnologii pentru a combate „trişatul high-tech” de mai bine de un an. Membrii comisiilor de examinare folosesc monitorizarea semnalelor radio şi verificarea studenţilor cu scanere pentru a se evita copierea.

 

„Este greu să găseşti profesorii care cunosc tot ce se întâmplă acum pe piaţa tehnologiilor. Ei nu ştiu prea multe despre noile dispozitive apărute, asta se întâmplă doar în şcolile de specialitate. Este nevoie de o schimbare în întreg sistemul de învăţământ. În viitor, orice copil va avea un computer”, a declarat Shelly Palmer, consultant digital media.

 

 

 

 

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.