Închide

Un deținut a încercat să-l omoare pe șeful de secție de la Penitenciarului Gherla cu un ciob de sticlă

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 11, 2022 0 177

Un deținut a încercat să-l înjunghie pe un gardian, în decembie la penitenciarul Gherla, cu un cuțit improvizat și cu un ciob provenit de la o oglindă.

Acestea sunt informațiile remise de către Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), într-un comunicat de presă.

FSANP arată că totul s-a întâmplat cu puțin timp înainte de Crăciun, în 23 decembrie, când un deținut, Cristian Stoica, a încercat să-l înjunghie pe șeful de secție cu un cuțit improvizat și un ciob provenit de la o oglindă. Deținutul este condamnat la o pedeapsă de șapte ani și trei luni închisoare, pentru tâlhărie calificată, și este clasificat în categoria deținuților care prezintă risc pentru siguranța penitenciarului. ”Tentativa de omor a fost premeditată”, susține FSANP. ”Deținutul Cristian Stoica a bătut insistent în ușa camerei de deținere pe motiv că dorește să se mute la o altă cameră de deținere. În momentul în care a fost deschisă ușa de la camera de deținere, de către supraveghetorul de serviciu deținutul a încercat, prin grilajul de la ușă, să-l înjunghie pe șeful de secție cu un ciob provenit de la o oglindă. Asupra deținutului a fost descoperit și un cuțit improvizat dintr-o coadă de lingură metalică”.

Înainte de aceasta, susțin sindicaliștii, șeful de secție a fost scuipat, înjurat și amenințat prin grilajul camerei de de către deținutul Cristian Stoica. ”La nivelul Penitenciarului Gherla se cunoaște că deținutul Cristian Stoica este unul dintre cei mai agresivi condamnați”, arată aceștia. Membrii echipei operative speciale din grupa de intervenție a Penitenciarului Gherla au intervenit prin folosirea scuturilor și tonfelor (bastoane speciale-n.red.) din dotare și cu reușit imobilizarea deținutului cu cătușe metalice pentru mâini, cu mâinile la spate.

Stoica a fost prezentat la cabinetul medical al penitenciarului, întrucât prezenta urme de sânge la nivelul scalpului și hemifață dreaptă, unde a refuzat îngrijirile medicale necesare. ”La cabinetul medical, deținutul Cristian Stoica a adresat amenințări personalului medical”, mai arată sindicaliștii. Aceștia acuză și că sectorul operativ al Penitenciarului Gherla este lipsit de coordonare și implicare din partea factorilor decizionali. ”Lipsa de profesionalism și curaj a ofițerilor din cadrul sectorului siguranța deținerii și regim penitenciar din Penitenciarul Gherla, care tolerează comportamentele dezadaptative ale deținuților, a condus la producerea unor evenimente negative majore (agresiuni, amenințări ale angajaților de către deținuți, tentative de evadare ca în filme etc)”, arată aceștia.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare