Închide

Un congres internațional de specialitate pentru specialiștii din sericicultură e organizat la Cluj, pentru prima dată în România

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 05, 2022 0 260

Un congres internațional de specialitate pentru specialiștii din sericicultură e organizat la Cluj, pentru prima dată în România.

Congresul Comisiei Sericicole Internaționale (ISC) ”The New Concepts in Sericiculture” are loc la Cluj între 7 și 11 septembrie. Ajuns la a 26-a ediție, congresul e organizat în premieră în România, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj. Programul reuniunii va include și ședința de lucru a Comitetului Executiv ISC. La congresul din această săptămână vor participa reprezentanții țărilor membre ale ISC și invitați marcanți din domeniul sericiculturii și ai industriei mătăsii, din peste 15 țări, între care India, China, Japonia, Thailanda, Franța, România, Polonia, Brazilia, Cuba, Uganda, Kenya sau Etiopia. Ceremonia de deschidere a evenimentului va include și decernarea premiilor ”Louis Pasteur” în sericicultură, destinate celor mai buni cercetători și antreprenori din domeniu.
România este membră fondatoare a Comisiei Sericicole Internaționale din anul 1959 și a obţinut din partea ISC, în martie 2016, Certificatul de recunoaştere prin care a fost creat Centrul Global de Excelenţă pentru Cercetare Avansată în Sericicultură şi Promovare a Producţiei de Mătase, cu sediul la USAMV Cluj Napoca. Decanul Facultății de Zootehnie și Biotehnologii, Daniel Dezmirean, este reprezentantul României în cadrul Comisiei Sericicole Internaționale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu