Închide

Un clujean, președintele Consiliului de Administrație la Transgaz

EconomiePoliticaTop News by Mihai Prodan - mart. 19, 2019 1 280

Un clujean a fost ales președintele Consiliului de Administrație la Transgaz.

E vorba de fostul președinte al PSD Cluj Remus Lăpușan, ales în funcție chiar ieri de administratorii companiei.  Lăpuşan are 48 de ani, este CEO la Uniqa Asigurări de Viaţă din 2011 și este absolvent al Facultăţii de Electronică şi Comunicaţii de la Universitatea Tehnică Cluj Napoca.

SNTGN Transgaz SA Mediaş este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) gaze naturale şi asigură îndeplinirea în condiţii de eficienţă, transparenţă, siguranţă, acces nediscriminatoriu şi competitivitate a strategiei naţionale privind transportul intern şi internaţional al gazelor naturale şi dispecerizarea gazelor naturale, precum şi cercetarea şi proiectarea în domeniu.

Principalul acționar al Transgaz e Statul Român prin Ministerul Economiei, cu 58,5% din acțiuni. Transgaz e compania care transportă prin infrastructura sa nu mai puțin de 90% din gazele naturale consumate în România, cu venituri de miliarde și profituri de sute de milioane. E listată la Bursa de Valori București, unde e în topul celor mai valoroși emitenți.

 

 • author photo two

  Mihai Prodan

  Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

  Un comentariu

  1. Pai asta e stire pozitiva?.Daca tot zic astia de la PSD ca sunt patri(h)oti,TRANSGAZUL ar trebui sa construiasca reteaua de gaze in tara nu sa se grabeasca sa construiasca conducta BRUA ca ungurii si altii sa aiba gaze naturale de la Marea Neagra.Si asta deoarece acum doar o treime din cetatenii Romaniei au acces la gaze naturale in timp ce in Ungaria,au acces cam 90%.

  Scrie un comentariu