Închide

Un clujean preia președinția partidului lui Meleșcanu. Subvenția de la stat, oferită spitalelor

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - apr. 06, 2020 0 2822

Cunoscut în Cluj încă de pe vremea când activa în PNȚCD,  omul de afaceri Sorin Valeriu Naș a fost desemnat președinte interimar al Forței Naționale, după ce Teodor Meleșcanu a fost îndepărtat din acest partid.  Noua conducere a Forței Națioanle a hotărât ca subvenţia de la bugetul de stat pe care o primeşte partidul (aproximativ 20.000 de euro) să fie donată spitalelor aflate în prima linie în lupta cu Covid 19. „În acest sens, partidul va depune o iniţiativă legislativă de amendare a Legii 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, prin care să se permită acest lucru doar pe perioada stărilor de urgenţă”, a transmis Sorin Naș (foto sus).

Meleșcanu scos din schema politică

Reamintim că Partidul Forța Națională a fost înființat recent, de un grup de membri ALDE, din inițiativa fostului președinte al Senatului, Teodor Meleșcanu. Alături de Meleșcanu s-a poziționat și fostul ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu, dar și alți câțiva parlamentari ALDE, care au ales să se despartă de Călin Popescu Tăriceanu. Într-o intervenție publică, Meleșcanu a transmis că a decis să demisioneze din Partidul Forța Națională și că va rămâne senator „independent”.

„Frati romani, lumea intreaga duce o luptă de supraviețuire cu virusul Corona. Țara mea trece prin cele mai dificile momente din acest secol. Cetățenii au nevoie de conducători care să isi concentreze eforturile pentru salvarea Romaniei. Astăzi am hotărât să mă retrag din Forța Naționala, ca sa pot sa îmi dedic toată energia și experiența poporului meu. Nu este timpul luptelor politice! Voi sprijini orice act legislativ, orice acțiune care servește românilor. Fiind un senator independent voi putea acționa pe baza conștiintei mele. Forta Naționala are loc pe scena politică românească. Le doresc să căștige încrederea românilor (…)” – a scris Meleșcanu pe pagina de Facebook.

De cealaltă parte, noua conducere a Forței Naționale a transmis un comunicat de presă în care a anunțat motivul pentru care au fost îndepărtați Teodor Meleșcanu și Grațiela Gavrilescu: „Biroul Permanent Central al partidului FORȚA NAȚIONALĂ a fost convocat ȋn şedinţǎ extraordinarǎ, la solicitarea majorității membrilor săi, ca  urmare a hotărîrii Curții de Onoare și Arbitraj a partidului din data de 21.03.2020 prin care s-a decis  excluderea doamnei Grațiela Leocadia Gavrilescu şi a domnului Teodor Meleșcanu, hotărîre care urma să fie supusă spre validare Biroului Permanent Central. Decizia curții a fost motivată de faptul că cei doi,  prin demersurile întreprinse, au încercat destructurarea organizațiilor vechi ale partidului și crearea de organizații paralele ilegale în vederea obținerii controlului asupra tuturor structurilor teritoriale ale partidului,  încălcând astfel grav prevederile Statutului. Pentru a evita validarea excluderii de către Biroul Permanent Central al Forței Naționale cei excluși din partid si-au depus demisiile înainte de începerea ședinței”.

Noul președinte desemnat, Sorin Naș, a precizat că în perioada următoare va fi lansat un program de cooperare politică în vederea susținerii României în lupta cu această criză generată de epidemie. Sorin Naș a precizat că situația cu care ne confruntăm demonstrează limitele proiectului de uniune europeană, motiv pentru care formațiunea sa politică va miza pe un proiect reformator, centrat pe ideea de identitate națională.  „E o situație dificilă pentru România în care constatăm limitele actualui proiect de Uniune Europeană, proiect ce necesită o amplă reformă, care să se bazeze pe principii de promovare a identității, tradiţiei și suveranității fiecǎrei națiuni, precum și pe apărarea și protejarea intereselor cetățenilor fiecǎrei ţǎri”, a transmis Naș.

Cine este noul președinte al Forței Naținale

Sorin-Valeriu Naş(n. 13 noiembrie 1966, Cluj-Napoca, România) a absolvit Liceul de informatică din Cluj, şi Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universitǎţii Babeş-Bolyai. Şi-a început cariera politică în 1990 ca membru al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat (PNTCD). Din 1992 a îndeplinit funcţia de secretar general şi ulterior pe cea de preşedinte al organizaţiei municipale Cluj-Napoca a PNŢCD. În anul 2001 a fost exclus, împreună cu întreaga conducere judeţeană, din PNŢCD Cluj, de către conducerea centrală a partidului în frunte cu Victor Ciorbea. Împreună cu marea majoritate a colegilor ţărănişti excluşi din partid, a fost membru fondator al Acţiunii Populare, fost partid politic din România, cu ideologie de centru-dreapta, fondat și condus de Emil Constantinescu, refuzând să mai activeze la momentul fuziunii acestei formaţiuni cu PNL(2008) . În 2014 s-a înscris în Partidul Liberal Reformator(ulterior ALDE) în care a activat până în toamna anului trecut. Din noiembrie 2019 este membru al partidului FORŢA NAŢIONALĂ, având funcţia de preşedinte al Organizaţiei judeţene Cluj şi vicepreşedinte coordonator al regiunii de Nord-Vest. În şedinţa extraordinară a Biroului Permanent Central din data de 4 aprilie 2020 a fost ales preşedinte interimar al partidului FORŢA NAŢIONALĂ, până când va avea loc Congresul Naţional al partidului.

Pe linie profesională, Sorin Naș s-a desfășurat atât în cadrul instituţiilor de stat(secretar general al Prefecturii judeţului Cluj, director al Sucursalei Teritoriale Cluj a Fondului Proprietăţii de Stat, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat) cât şi în mediul privat(investitor şi conducǎtor ȋn cadrul unor companii cu activitǎţi ȋn domeniul pieţei de capital, ITC şi dezvoltǎrii imobiliare).

În perioada iulie 2018-noiembrie 2019 a îndeplinit funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, contribuind prin iniţiativele sale la sprijinirea şi dezvoltarea mediului de afaceri în general şi a pieţei de capital în special.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare