Închide

Un clujean, favorit la fotoliul de premier. Cine-l înlocuiește pe Ponta după ce pleacă UPDATE Alți doi clujeni sunt „în cărți”

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 04, 2015 0 646

Favorit pentru preluarea fotoliului de premier al României e un clujean: informația apare „pe surse” la doar o jumătate de oră după ce fostul prim-ministru, Victor Ponta, a anunțat că demisionează.

Favorit e sociologul clujean Vasile Dâncu, președintele Institutului Român pentru Evaluare și Strategie și fost ministru al Informațiilor în vremea guvernării Năstase. asile Dâncu, unul dintre liderii Grupului de la Cluj şi unul dintre consilierii de-a lungul timpului ai lui Victor Ponta, fostului şef al SRI, George Maior, şi Gabriel Oprea, se anunţă ca favorit la preluarea mandatului de premier. Potrivit unor surse politice, Vasile Dâncu este o variantă luată în calcul de noua garnitură de conducere a PSD de mai multă vreme. Liviu Dragnea astepta însă invitaţia la negociere a lui Klaus Iohannis şi pretextul pentru plecarea lui Victor Ponta. Decizia finală depinde însă de preşedintele Klaus Iohannis care are atributul legal de a desemna candidatul la funcţia de premier. Potrivit unor surse din PNL, preşedintele nu a renunţat la varianta Cătălin Predoiu, anunță gândul.info.

 

În afara lui Dâncu, presa vehiculează alte două nume ca posibili înlocuitori ai lui Ponta: fostul șef al SRI, clujeanul George Maior, acum ambasador în SUA, și fostul comisar european Dacian Cioloș, școlit la USAMV Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu