Închide

Un clujean este cercetat penal după ce ar fi încercat să treacă frontiera zeci de imigranți ilegali

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 31, 2021 0 197

Un clujean este cercetat penal după ce ar fi încercat să treacă frontiera zeci de imigranți ilegali.

E vorba de un bărbat din Cluj surprins la volanul unei autoutilitare de către polițiștii de frontieră din Sânnicolau Mare. În mașină aceștia au descoperit treizeci și doi cetăţeni din India care au încercat să intre ilegal în România din Serbia. Migranţii au fost depistaţi în apropierea frontierei cu ţara vecină, când se îmbarcau într-un microbuz condus de un cetăţean român, care urma să-i transporte în Timişoara. Şoferul este cercetat pentru trafic de migranţi.

Totul s-a întâmplat în urmă cu două zile, dimineața după ora 9, când polițiștii au organizat o acțiune privind combaterea traficului de migranți în zona de frontieră, ocazie cu care pe DN59F a fost observat un microbuz, înmatriculat în Hunedoara, care staționa între localității Dudeștii Vechi și Sânnicolau Mare, judeţul Timiş. Polițiștii de frontieră au verificat mașina și au constatat că acesta era condus de un cetăţean român, iar în interiorul compartimentului marfă se aflau treizeci și doi cetățeni străini. Cei în cauză împreună cu șoferul microbuzului au fost duși la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele respective sunt cetățeni din India, cu vârste cuprinse între 18 şi 43 de ani, care au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, cu intenția de a ajunge în vestul Europei. Șoferul microbuzului, în vârstă de 50 de ani, domiciliat în județul Cluj, a menționat că a preluat grupul de migranţi din apropierea frontierei cu Serbia şi urma să-l transporte în Timişoara.

Acum poliţiştii de frontieră fac cercetări sub coordonarea unui procuror pentru infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini, respectiv trafic de migranţi față de șoferul autoutilitarei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu