Închide

Un clujean care a delapidat sala de jocuri de noroc unde lucra, dându-i unui prieten 1.600 de euro ca să-i joace din încasări, bani pe care acesta i-a pierdut, a scăpat de dosarul penal pentru delapidare după ce fapta s-a prescris

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 17, 2023 0 173

Un clujean care a delapidat sala de jocuri de noroc unde lucra, dându-i unui prieten 1.600 de euro ca să-i joace din încasări, bani pe care acesta i-a pierdut, a scăpat de dosarul penal pentru delapidare după ce fapta s-a prescris.
Curtea de Apel Cluj a constatat împlinirea perioadei de prescriere în urmă cu câteva zile și în consecință a dispus încetarea procesului penal pornit împotrivainculpatului, pentru delapidare. Motivul – perioada de prescriere în acest caz e de cinci ani, și deși inculpatul a fost trimis în judecată aproape de data comiterii faptelor, procesul a durat până când fapta s-a prescris.

Astfel, dosarul penal a fost deschis în 2016, dar inculpatul a fost trimis în judecată în 9 martie 2021, pentru infracțiunea de delapidare, în fapt reținându-se că în 29 noiembrie 2016, în calitate de casier la un salon de jocuri de noroc a traficat suma de 7.943 lei, din banii pe care îi avea în gestiune, pe care i-a dat unui prieten pentru a o juca la jocuri de noroc.

Raportat la momentul judecării cauzei, termenul de prescripție de cinci ani care a început să curgă la data de 29 noiembrie 2016, și s-a împlinit în 29 ianuarie 2022, având în vedere şi suspendarea cursului prescripţiei din perioada stării de urgenţă, se arată în motivarea deciziei Curții de Apel, care a respins apelul formulat de Parchet la decizia instanței inferioare. Decizia a fost luată în urmă cu câteva zile și e definitivă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu