Închide

Un clujean a sunat de 5.500 de ori la 112 în câteva luni

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 21, 2020 0 612

O persoană din Cluj a apelat numărul de urgență 112 de nu mai puțin de cinci mii de ori în prima jumătate a acestui an.
Serviciul pentru Telecomunicații Speciale face un bilanț al apelanților abuzivi ai numărului de urgență 112: o persoană din Ilfov a sunat de peste 7.500 de ori, o alta din Vaslui – de peste 6.700 de ori, iar un cetățean din Cluj – de peste 5.500 de ori.
Să menționăm că apelurile abuzive sunt o minoritate în totalul apelurilor la numărul de urgență, aproape 6,5% din total.

Apelarea abuzivă reprezintă apelarea repetată, cu rea intenție, a numărului 112, fără ca apelantul să justifice o stare care necesită acțiunea agențiilor specializate de intervenție și, de asemenea, se consideră apel abuziv, apelarea 112 pentru a aduce injurii operatorilor. Alertarea falsă este utilizarea intenționată și nejustificată a numărului 112 pentru alarmarea sau determinarea intervenției agențiilor specializate de intervenție, fără a fi înregistrată o urgență.

”Au fost apeluri primite în centrul 112 de la Cluj de pe o cartelă prepay, de pe care nu se vede numărul sau numele”, spune purtătorul de cuvânt Cătălin Chirca pentru actualdecluj.ro. ”În astfel de cazuri transmitem către autoritățile competente, către Poliție, sesizarea privind apelarea abuzivă”.

actualdecluj.ro a transmis o cerere către IPJ Cluj în care a cerut date despre această persoană. Vom reveni cu informații.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu