Închide

Un clujean a fost rănit grav când tăia un copac, a fost dus cu elicopterul la Urgențe

Actualitate by Actual de Cluj - mai 22, 2020 0 139

Un tânăr din Cluj a fost rănit grav în timp ce tăia un copac, în apropierea localității Așchileu Mare. Acesta a fost dus de urgență cu elicopterul la spital, unde e încă în stare gravă, deși salvatorii l-au stabilizat.

”O autospecială cu modul de descarcerare, un echipaj SAJ (Serviciul Județean de Ambulanță-n.red.)și un elicopter SMURD au intervenit ca urmare a accidentări grave a unui tânăr, care efectua lucrări într-o zonă împădurită din apropierea localității Așchileu Mare. Evenimentul s-a produs în jurul orei 11, iar în momentul sosirii echipajului elicopterului SMURD la locul accidentului, tânărul era în comă și prezenta traumatisme grave în zona capului.
S-a reușit stabilizarea stării acestuia de către echipajele medicale ale SAJ și a elicopterului SMURD, fiind apoi transferat în ambulanță, cu sprijinul pompierilor, și transportat către Unitatea de Primiri Urgențe din Cluj-Napoca”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, Andrei Biriș.

Tânărul, în vârstă de 21 de ani, e încă în stare gravă iar prognosticul medicilor e nefavorabil. La internarea în UPU acesta prezenta traumatism cranio-cerebral, politraumă și traumă toraco-abdominală astfel că a fost intubat și ventilat mecanic, ”cu prognostic nefavorabil” după cum precizează purtătorul de cuvânt al spitalului județean, Flavia Topan, pentru actualdecluj.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu