Închide

Un clujean a fost evacuat din locuință după ce instanța a pronunțat împotriva sa un ordin de protecție în favoarea soției și copiilor

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 04, 2023 1 123

Un clujean a fost evacuat din locuință după ce instanța a pronunțat împotriva sa un ordin de protecție în favoarea soției și copiilor.

Judecătoria Cluj-Napoca a emis în urmă cu câteva zile un ordin de protecție împotriva unui clujean care în 23 decembrie și-ar fi agresat soția pe fondul consumului de alcool. Mai exact, conform datelor de la dosar, acesta a lovit-o cu pumnul în zona abdomenului și a tras-o de păr aruncând cu obiecte spre aceasta. Totodată, le-a împins pe cele două fiice, care s-au lovit în zona capului. Ulterior, după sesizarea organelor de politie, agresorul a părăsit imobilul, plecând într-o locație necunoscută, la volanul mașinii personale.

Victima, soția, a declarat în fața instanței că în 6 iunie au mai avut loc astfel de acte de violentă.

Conflictul a început în momentul în care victima, aflând în 15 decembrie de o relaţie extraconjugală a pârâtului, i-a cerut acestuia telefonul, pârâtul refuzând-o. După sustragerea din mână a telefonului acesta a fost aruncat de către reclamantă pe jos iar pârâtul a început să vocifereze şi să adreseze injurii soţiei. Pe fondul consumului de alcool, pârâtul a devenit agresiv aruncând cu o masă şi distrugând-o. În acelaşi context pârâtul a agresat-o fizic pe reclamantă, împingând-o şi strângând-o de mână. Deşi pârâtul neagă consumul frecvent de alcool, fiul acestuia a declarat că acesta consumă între 6 şi 12 beri pe zi, chiar el, în nenumărate rânduri fiind trimis de către pârât să procure băutura.

Instanța a admis cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napca pentru reclamantă și a dispus evacuarea pârâtului din locuință, obligarea acestuia la păstrarea unei distanțe minime față de victimă și cei trei copii, obligarea la păstrarea unei distanțe minime de o sută de metri față de reședința, locul de muncă sau școala copiilor. Ordinul de protecție e valabil două luni.

Emiterea ordinului de protecție e executorie, fără somație și fără trecerea unui termen. Decizia a fost luată în 30 decembrie și era atacabilă cu apel în trei zile de la comunicare.

Un comentariu

Scrie un comentariu