Închide

Un clujean a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru agresiune sexuală, după ce o subalternă i-a făcut plângere penală și a reclamat că a hărțuit-o încontinuu

Actualitate by Mihai Prodan - dec. 08, 2021 0 984

Un clujean a fost condamnat la treni ani de închisoare cu executare pentru agresiune sexuală, după ce o subalternă i-a făcut plângere penală și a reclamat că a hărțuit-o încontinuu.
Decizia de condamnare a fost dată de instanța Judecătoriei Turda în urmă cu câteva zile, în 2 decembrie, și nu e definitivă, putând fi atacată cu apel.
Inculpatul e șef serviciu la un magazin ce face parte dintr-un lanț european de supermarketuri. Împotriva acestuia a fost depusă o plângere penală în 2018 dar dosarul a ajuns la Judecătorie doar anul trecut. Prin acesta s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului pentru infracțiunile de agresiune sexuală și hărțuire sexuală. În rechizitoriu s-a arătat că inculpatul, având funcția de șef serviciu aprovizionare desfacere la punctul de lucru din Turda al lanțului de magazine, în perioada iunie-septembrie 2018, timp de aproximativ șase luni, a hărțuit-o sexual în mod repetat la locul de muncă pe persoana vătămată, ce avea funcția de lucrător comercial, prin pretinderea de favoruri de natură sexuală și prin atingerea pe fund a acesteia, fapte ce întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de hărțuire sexuală. Totodată, inculpatul în 23 septembrie 2018 în timpul programului de lucru a agresat-o sexual pe femeia ce în final a depus o plângere penală, prin faptul că a prins-o cu o mână de părul de la ceafă și a aplecat-o forțat peste birou, imobilizând-o în acea poziție aplecat, și apoi a prins-o cu mâna liberă de fund, aceasta din urmă împotrivindu-se – aceste fapte întrunind elementele constitutive ale infracțiunii de agresiune sexuală.
Femeia agresată a avut nevoie de terapie la psiholog, în ședințe de consiliere psihologică acuzând stres accentuat, stări de anxietate cu atacuri de panică, neliniște, tulburări de somn și tulburări de poftă de mâncare, hipersesibilitate, izolare, nesiguranță, furie, frustrare, teamă, jenă și rușine.
Inculpatul a fost condamnat la închisoare cu executare. ”Pericolul social ridicat al infracțiunilor, raportat modul concret de acțiune al inculpatului, coroborat și cu atitudinea inculpatului care a încercat să transfere responsabilitatea propriilor fapte în sarcina persoanei vătămate, conduce la concluzia că este necesar ca instanțele judecătorești să descurajeze comiterea unor asemenea fapte. Pentru aceste considerente, judecătorul cauzei concluzionează că o eventuală suspendare a executării pedepsei sub supraveghere nu poate duce la îndreptarea inculpatului, care nu conștientizează consecințele propriilor fapte și nu își asumă răspunderea pentru acestea”, a justificat instanța. ”Prin urmare judecătorul cauzei consideră că se impune executarea pedepsei aplicate în regim de detenție”. E vorba de o pedeapsă de trei ani și trei luni de închisoare. Decizia poate fi atacată cu apel în zece zile.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare