Închide

Un clujean a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce a lovit cu capul în gură un bărbat în Florești și l-a amenințat cu maceta, după care l-a fugărit printre blocuri

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iun. 06, 2022 0 3232

Un clujean a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce a lovit cu capul în gură un bărbat în Florești și l-a amenințat cu maceta, după care l-a fugărit printre blocuri.

Inculpatul a fost condamnat în primă instanță pentru lovire și alte violențe la un an de închisoare, în martie, dar acesta a atacat decizia la Curtea de Apel, care în urmă cu câteva zile i l-a respins, astfel că decizia a rămas definitivă. Pedeapsa cu închisoarea a fost dată cu suspendare, dar inculpatul mai este cercetat într-un alt dosar, pentru ultraj.

Faptele s-au petrecut în februarie 2020, după-masa în Florești. Inculpatul a ieșit din scara de bloc din Florești însoțit de o martoră din dosar pentru a se deplasa la un magazin alimentar aflat în apropiere. Potrivit depoziției martorei, inculpatul se afla sub influența băturilor alcoolice. În acel moment, în parcarea blocului se afla persoana vătămată, care intenționa să scoată bagajele din mașină. Observându-l, inculpatul s-a apropiat de el şi l-a întrebat ”Bă, eşti miliţian?”, după care, astfel cum rezultă din declarația persoanei vătămate din cursul judecății, inculpatul și-a dat haina la o parte, lăsând să se vadă în partea dreaptă o macetă, prinsă la curea, la vedere. ”A continuat sa vină spre mine. Eu am rămas la mașină. A venit direct și m-a lovit cu capul în zona gurii. Tehnic se numește lovitura cap în gură, dar eu m-am tras și m-a lovit în zona bărbiei. Domnișoara blondă a intervenit între noi, încercând să ne despartă, dar el a lovit cu pumnul stâng în zona urechii drepte. Eu am încercat din nou să mă trag, atunci domnișoara era între noi și poate cu acea lovitură a atins-o și pe dânsa”, a relatat cel lovit, în instanță.

Femeia a arătat că înainte de a coborî din apartament, inculpatul și-a luat maceta din dulap şi a pus-o la curea pe partea dreaptă. ”Eu am încercat să îi spun să nu vină, dar el tot a venit. (…) S-a dus direct zicându-i ”Ce mă, tu eşti polițist?” şi alte aberaţii. S-a dus la el şi l-a lovit cu capul în zona feţei, apoi am intervenit eu deoarece am văzut că vrea să îl lovească şi cu pumnul pe acel domn”.

După momentul agresiunii, persoana vătămată și-a scos telefonul mobil în încercarea de a-l surprinde pe agresor, motiv pentru care a fost alergat de acesta printre blocuri. În momentul în care inculpatul a intrat în magazinul alimentar de la parterul blocului, de pe strada Eroilor, persoana vătămată a sesizat organele de poliție prin numărul de urgență 112. ”Referitor la împrejurările și modul de comitere a faptei, instanța a reținut că inculpatul a acţionat violent fără nicio justificare, față de o persoană pe care nu o cunoștea, pe fondul consumului de alcool și într-un loc public, parcarea din fața blocului. Pe de altă parte, instanța observă gravitatea redusă a urmărilor produse, leziuni vindecabile într-un număr de 1- 2 zile de îngrijiri medicale, dar și faptul că inculpatul, aflat într-o stare vizibilă de agitație, a fugit după persoana vătămată care ținea telefonul mobil îndreptat spre acesta, iar ulterior, la momentul sosirii organelor de poliție a fugit în scara blocului, în încercarea de a se ascunde în apartament”, se arată în motivarea deciziei instanței.

Inculpatul este un bărbat de 35 de ani, necăsătorit, administratorul unor firme cu activitate în domeniul construcțiilor și este cercetat într-un alt dosar aflat pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca, pentru infracțiuni de ultraj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu