Închide

Mai multe asociații patronale și profesionale susțin reorganizarea României pentru economii la buget, pe modelul Curților de Apel

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 06, 2022 0 141

Mai multe asociații patronale și profesionale susțin reorganizarea României, dizolvarea județelor și reorganizarea teritorială, cu doar 15 sectoare, pe modelul Curților de Apel, unul dintre acestea ar urma să fie condus de la Cluj.

Ideea este semnată de Camera de Comerț și Industrie a României și de asociațiile patronale din domeniile panificației, materialelor de cosntrucții, turism, transport și altele. ”Organizațiile semnatare consideră drept prioritară reorganizarea teritorială totală a României prin reducerea numărului de județe la 15, precum și redefinirea noțiunii de comună ca localitate cu cel puțin 5000 de locuitori. Reorganizarea ar trebui să se realizeze pe modelul organizării Curților de Apel, care sunt în număr de 15, respectiv la București, Craiova, Timișoara, Oradea, Cluj, Suceava, Iași, Galați, Constanța, Ploiești, Pitești, Alba-Iulia, Târgu Mureș, Bacău, Brașov”, arată acestea. ”Se poate prelua acest model și în cazul județelor, mai ales că în Constituția României nu se vorbește de un anumit număr de județe. Evident, acest lucru trebuie să fie asumat de către decidenți, fiind, totodată, și un act de curaj politic, în urma unei dezbateri consistente și transparente privind economiile ce se pot face astfel la bugetul public, bani ce pot fi reinvestiți în economia românească”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu