Închide

Un clujean a fost condamnat la închisoare, cu suspendare, după ce a folosit mașina de serviciu în scop personal și a fost acuzat de delapidare. Prejudiciul se apropie de o mie de euro

ActualitateTop News by Actual de Cluj - oct. 08, 2021 0 1418

Un clujean a fost condamnat la închisoare, cu suspendare, după ce a folosit mașina de serviciu în scop personal și a fost acuzat de delapidare. Prejudiciul se apropie de o mie de euro.

Inculpatul, un clujean de 62 de ani, a fost trimis în judecată în 2018, dar faptele datează încă din 2014. Condamnarea a venit în urmă cu câteva zile, instanța Judecătoriei Turda l-a condamnat la închisoare, dar cu suspendare, pentru delapidare în formă continuată- nu mai puțin de 61 de acte materiale – și abuz de încredere.

În rechizitoriu s-a reținut că inculpatul, în perioada februarie – octombrie 2014, a folosit în mod repetat, de 61 ori, în interes personal autoturismul de serviciu marca Dacia Duster în afara programului de lucru, în zile de sâmbătă, duminică și sărbători legale, zile în care suspectul nu se afla în timpul serviciului fiind liber sau în concediu, efectuând în mod nejustificat cu acest autoturism un număr de 9.625 km, și cauzând părții civile un prejudiciu în sumă de 4.560,06 lei, ce reprezintă contravaloarea combustibilului folosit pentru deplasările în interes personal și decontat de societate.

Foile de parcurs coroborate cu înscrisurile de la dosarul cauzei și declarațiile martorilor audiați atestă faptul că de 53 de ori în zile diferite inculpatul a utilizat autoturismul de serviciu în interes personal, consumând carburantul necesar care a fost decontat de societatea angajatoare, însă folosirea autoturismului nu s-a făcut în interesul societății, ci al inculpatului. Instanța l-a condamnat la un an și șapte luni de închisoare, cu suspendare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu