Închide

Un clujean a fost condamnat la închisoare cu executare după ce ar fi încercat să-și omoare sora

ActualitateTop News by Actual de Cluj - sept. 29, 2022 0 108

Un clujean a fost condamnat la închisoare cu executare după ce ar fi încercat să-și omoare sora.

Un clujean a fost condamnat la șase luni de închisoare cu executare în regim de detenție pentru infracțiunea de violență în familie sub forma tentativei de omor, după ce și-ar fi lovit sora în cap și ar fi amenințat-o că o omoară, pe fondul consumului de alcool. Inculpatul se află în arest preventiv de la data comiterii faptelor, în 13 martie. În ziua respectivă, seara în jurul orei 20, pe fondul unui conflict verbal cu sora sa, inculpatul ar fi intenționat să-i suprime acesteia viaţa și ar fi lovit-o în cap, în zona parietală, cu muchia unui scaun din lemn, cauzându-i o leziune care necesită 11-12 zile de îngrijiri medicale.
În faza de urmărire penală, inculpatul, fiind audiat, a declarat că după ce s-au îmbătat amândoi, sora sa a început să zbiere, să zică vorbe urâte, dar nu ţine minte ce a zis, iar el, de nervi, din cauză că l-a scos din fire şi cu alte ocazii, a pus mâna pe un scaun din lemn din camera unde se aflau şi a lovit-o pe aceasta în cap, în timp ce stătea întinsă în pat. De asemenea, inculpatul a recunoscut a lovit-o cu palma, pe sora sa, în trecut.

La fața locului a fost găsit și un topor, dar inculpatul a arătat că l-a adus în casă înainte de a o lovi cu scaunul pe sora sa, însă nu a lovit-o cu acesta, precizând că poate a vrut să o lovească cu toporul, însă nu a lovit-o. Faptele s-au petrecut pe fondul consumului masiv de alcool: o jumătate de litru de ţuică, și la un moment dat, în preajma orei 20, persoana vătămată a plecat în vecinătate ca să cumpere băuturi alcoolice şi ţigări, revenind acasă doar cu o sticlă de ţuică, deoarece ţigări nu găsise.
Inculpatul a cerut să fie şi el servit din băutura adusă de persoana vătămată, dar, aşa cum susţine aceasta din urmă, inculpatul se afla deja în stare de ebrietate, astfel că atât ea cât şi fratele său mai mare au refuzat să îl mai servească pe inculpat cu ţuică, iar fratele său i-a cerut inculpatului de mai multe ori să meargă să se culce. În timp ce persoana vătămată se afla întinsă în pat, i-a spus şi aceasta inculpatului să meargă la culcare, moment în care inculpatul i-a spus că de mâna lui o să moară, după care, luând un scaun din lemn, s-a deplasat la marginea patului şi lovit-o cu muchia acestuia în cap, o singură dată. Persoanei vătămate a început să-i curgă sânge din rana de la cap. După acest moment, inculpatul a ieşit din locuinţă şi s-a întors cu un topor, fără însă a o lovi pe persoana vătămată.
În cadrul declaraţiilor date în faza de urmărire penală, inculpatul a susţinut că a adus toporul înainte de a o lovi cu scaunul pe sora sa, însă această poziţie procesuală este contrazisă de declaraţiile surorii și fratelui său, din care rezultă cu claritate că inculpatul a adus toporul în casă ulterior lovirii persoanei vătămate.

Văzând că persoanei vătămate îi curge sânge din cap, concubina fratelui inculpatului a fugit la un vecin pe care l-a rugat să apeleze numărul unic de urgenţă, astfel că la faţa locului s-a deplasat un echipaj al ambulanţei şi poliţia. Persoana vătămată a fost transportată la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

Inculpatul a fost condamnat la șase luni de închisoare pentru infracțiunea de violenţă în familie sub forma tentativei la omor. Decizia a fost pronunțată de Tribunalul Cluj în 22 septembrie și e atacabilă cu apel în zece zile de la comunicare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu