Închide

Un clujean a chemat ambulanța ca să aibă cu ce să ajungă în oraș din Valea Fânațelor, echipajul a rămas blocat în noroi

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 28, 2022 0 95

Situație ridicolă la Cluj, unde un echipaj de ambulanță a fost chemat de urgență la un caz aflat într-o zonă greu accesibilă din Cluj-Napoca, ce s-a dovedit însă a fi doar o metodă a presupusului pacient de a ajunge mai ușor în oraș, iar acesta nu suferea de nicio afecțiune urgentă.

Cazul a fost făcut public de Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Cluj. S-a întâmplat ieri la ora 15 când o ambulanță SMURD a fost solicitată să intervină la un caz medical în Valea Fânațelor. ”Cel care a sunat la 112 a anunțat că un bărbat de 60 de ani se află în stare gravă”, a relatat ISU Cluj. ”Paramedicii s-au mobilizat și au încercat să ajungă la victimă cât mai repede cu putință. Fiind nevoiți să străbată un drum accidentat, plin de noroi, au solicitat sprijinul celor de la CERT Rescue. Ambulanța n-a mai putut înainta. Astfel, salvatorii și voluntarii au încărcat aparatura medicală în două mașini de teren și l-au găsit, după un efort considerabil, pe bărbatul care a cerut ajutor”.

În schimb echipajul a aflat stupefiat că persoana în cauză nu suferea de vreo afecțiune gravă. ”Din contră, s-a gândit că ar putea să folosească ambulanța ca un mijloc de transport gratuit spre Cluj-Napoca”, a mai relatat ISU Cluj. Misiunea a durat aproximativ patru ore. Întorși la unitate, paramedicii au curățat ambulanța, deoarece nu putea fi trimisă imediat la alte cazuri.
Același echipaj a intervenit, în urmă cu exact o lună, la un accident petrecut pe strada Păstorului din Cluj-Napoca. ”Din primele informații, nu părea un eveniment grav. Totuși, noi tratăm fiecare misiune cu maximă seriozitate. Imediat ce au sosit la fața locului, colegii și-au dat seama că șoferul implicat în accident este blocat în mașină și inconștient. Fiind salvatori cu experiență, l-au extras de urgență pe bărbat și l-au transportat la spital. Acesta a supraviețuit, iar medicii l-au externat de curând”.

În concluzie ISU Cluj cere clujenilor să sune la numărul de urgență 112 doar în cazul unei urgențe reale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu