Închide

Un chef clujean în juriul competiției MasterChef

ActualitateTop News by Mihai Prodan - iul. 02, 2014 1 727

Un chef clujean se află în juriul apreciatei competiții televizate MasterChef, din toamnă.

E vorba de Adi Hădean, care întreține și cel mai de succes blog culinar din Cluj, adihadean.ro. Pagina sa de Facebook are 82.000 de fani.

Anunțul vine azi de la reprezentanții Pro TV într-un comunicat de presă în care sunt prezentați cei trei noi jurați ai competiției, după plecarea în masă a echipei anterioare, la Antena 1. Astfel, din toamnă cei trei bucătari care vor decide cine sunt cei mai buni concurenţi ai MasterChef sunt Patrizia Paglieri, Adrian Hădean şi Florin Scripcă.

UPDATE Hădean confirmă pe blogul său informația și spune că faptul de a face parte din juriu e o responsabilitate „pe care mi-o asum cu mult entuziasm și seriozitate”. Iată anunțul de pe blog: Nu mai este o noutate pentru nimeni, dar voi confirma totuşi faptul că am fost invitat de echipa Pro TV să mă alătur emisiunii MasterChef în calitate de jurat. Am acceptat invitaţia care mă onorează. Prezența mea în juriul MasterChef nu este doar o recunoaştere a tuturor eforturilor mele şi un motiv de mândrie, e și o responsabilitate, o provocare în plus, pe care mi-o asum cu mult entuziasm şi seriozitate. Am încredere că va fi o nouă etapă din care voi avea şi eu multe de învăţat dar voi putea transmite mai departe cunoştinţele, preocupările mele, pasiunea mea pentru gătit. Sunt un om norocos, pentru că pot spune cu mâna pe inimă că în cazul meu nu mai există bariere între muncă și pasiune. Dacă vă îngrijorează prezența ori absența mea de pe acest blog, pot să vă spun că, deși va fi greu, nu voi renunța la lucrurile pe care le făceam deja. Consider că blogul trebuie să-și urmeze cursul indiferent de schimbările din viața mea profesională (unii dintre voi își amintesc, poate, că am ținut blogul la fel de “la zi” și când munceam în bucătărie 16-18 ore pe zi). Mă gândesc și la felul în care activitatea mea online va fi îmbogățită de noua experiență din viața mea, deci, nu cred că sunt motive de îngrijorare din acest punct de vedere. Vă mulțumesc tuturor pentru gândurile bune și pentru felicitări. Să fiți sănătoși”.

Iată prezentarea celor trei:

Patrizia Paglieri este un chef foarte apreciat, ce deţine mai multe restaurante în Bucureşti şi Constanţa, Adrian Hădean este un cunoscut bucătar, realizator de emisiuni şi autor de cărţi culinare, iar Florin Scripcă a fost, de asemenea, gazda unei emisiuni TV şi este chef în cadrul unor restaurante de renume din Bucureşti. Patrizia Paglieri, de origine italiană, din San Remo, este supranumită şi Liza Minnelli, datorită asemănării cu faimoasa divă.  Ea a ajuns în Romȃnia în anul 1999, împreună cu părinţii, cȃnd au fondat primul restaurant de familie în Buftea.

Adrian Hădean lucrează de peste 15 ani în arta culinară şi a fost gazda mai multor emisiuni TV de profil, difuzate pe posturi locale şi naţionale. În 2003 publică prima sa carte gastronomică, „Sare şi piper”, iar din 2004 începe mai multe stagii de pregătire profesională în bucătării din Europa (Spania, Franţa, Germania) și din Asia (Singapore, Malaezia, Thailanda). În 2011, a propus şi implementat programul de responsabilitate socială “Farfurii curate”, care promovează alimentația sănătoasă în grădinițele din Cluj-Napoca.

Florin Scripcă face parte din celebra echipa Flavours şi, în prezent, coordonează bucătăriile unora dintre cele mai apreciate locuri din Bucureşti: Biutiful, Fratelli, Le Bistro sau Willbrook Platinum Center. Florin impresionează prin dedicare şi seriozitate, dar şi prin carismă şi simţ al umorului. În ultimii 10 ani, a urmat mai multe cursuri de perfecţionare în Marea Britanie, la Londra, în Oxfordshire, în cadrul companiei de catering “Jamie Oliver’s Fabulous Feasts” şi în Exeter, la ferma bio de carne „Pipers Farm”, şi în Franţa, la „Cantine du Faubourg” din Paris.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.