Închide

Consilierul județean PDL, Steluța Racolța, vrea să se judece cu ANI

Actualitate by Cosmina Fernoaga - iul. 02, 2014 0 319

Agenția Națională de Integritate (ANI) a emis o decizie de incompatibilitate ce o vizează pe  Steluța Racolța, consilier județean PDL. Conform documentului, Racolța ar fi fost incompatibilă în primul său mandat, mai exact în anul 2009-2010, când societatea la care era administrator a încheiat patru contrate de formare profesională, cu unele dintre instituțiile aflate în subordinea Consiliului Județean.

„În perioada exercitării mandatului de consilier județean, Steluța Racolța s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât societatea comercială la care aceasta deține calitatea de asociat și funcția de administrator a încheiat patru contracte de formare profesională în valoare totală de 32.400 de lei, cu instituții sau regii autonome de interes local, aflate sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, încălcând dispozițiile art. 90, alin(1) din Legea nr.161/2003” – se arată în decizia ANI

Steluța Racolța a explicat că nu înțelege de ce ANI a publicat decizia pe site-ul propriu fără a o  informa și pe ea în prealabil, mai ales că verificarea contractelor pe care le-a derulat societatea RSC Consulting a început încă din aprilie. „Eram și eu curioasă să văd ce va descoperi ANI pentru că noi nu am derulat doar patru, ci zeci de contracte în perioada respectivă și întodeauna am respectat legea.  Cu tot respectul pe care-l port acestei instituții de stat, consider că normal era să mă  informeze și pe mine, nu să aflu din  presă despre această decizie. Cu siguranță că o voi ataca în insitanță  pentru că aceste  cursuri de formare profesională nu intră sub incidența legii aleșilor locali. Cursurile nu se înscriu nici în categoria lucrărilor publice, nu reprezintă nici servicii sau produse. Și dincolo de acest aspect, trebuie să subliniez că acele cursuri care au fost organizate de către RSC Consulting au vizat mai multe grupuri de cursanați, nu doar pe cei care proveneau de la câteva structuri subordonate Consiliului Județean”, a comentat Racolța.

Societatea coordonată de Steluța Racolța a atras de-a lungul timpului sume considerabile din programele  europene de finanțare, meninte să contribuie la dezvoltarea resurselor umane. Ea a explicat că pe vremea când a demarat activitatea de formare profesională în Cluj nu mai existau alte societăți care să aibă acest obiect de activitate. În acest moment, Steluața Racolța conduce și Asociația Patronală a Furnizorilor de Formare Profesională din România.

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu