Închide

Un bloc cu aproape o sută de apartamente din Baciu, fără gaz de două zile. ”E de la sine înțeles că în lipsa gazului lipsește și încălzirea, apa caldă iar cei care nu au plită electrică nu pot nici găti”

Actual de ClujTop News by Mihai Prodan - dec. 27, 2021 0 7808

Locuitorii unui bloc cu 92 de apartamente din comuna clujeană Baciu nu mai au gaz de două zile, de dinainte de Crăciun, când din cauza unor scăpări de gaze a fost închisă alimentarea iar aceasta nu a fost reparată nici acum.

E vorba de blocul de pe strada Jupiter 10 din comuna Baciu. ”A fost deconectat de la rețeaua de gaze naturale în urma depistării unei scurgeri. Încă nu a fost remediată problema, doar promisiuni fără nici un rezultat concret. Căutăm o firmă care poate înlocui conducta cât mai urgent. E de la sine înțeles că în lipsa gazului lipsește și încălzirea, apa caldă iar cei care nu au plită electrică nu pot nici găti”, a reclamat unul dintre locuitorii blocului, Tiberiu Gal. Acesta spune pentru actualdecluj.ro că avaria la conducta de distribuire a gazelor în bloc s-a înregistrat chiar în ziua de Crăciun. ”Chiar în ziua de Crăciun, în 25, unul dintre vecini a simțit miros de gaz în scară, blocul are o singură scară, și a sunat la firma de distribuție, la E.On să vină să verifice. Dânșii doar au închis alimentarea, urmând ca noi să luăm legătura cu o firmă agreată care să rezolve problema. Administratorul a contactat mai multe firme, care doar promisiuni au făcut. De atunci nu s-a remediat. Vă dați seama, gazul e vital pe strada asta”.

Gal mai adaugă, ”ca o coincidență sumbră”, blocul a fost racordat la gaz exact în urmă cu 13 ani.

Administrator al blocului e Cătălin Sălăgean, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj din partea USR-Plus la ultimele alegeri.

UPDATE Acesta a anunțat că în această după-masă a fost remediată defecțiunea la coloana de alimentare cu gaz.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare