Închide

Un bărbat a fost arestat/ Avea euro falși și a fost prins în trafic conducând beat

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 11, 2024 0 78

Un bărbat de 39 de ani, care a vândut bancnote euro false, a fost prins de polițiștii clujeni în trafic. Acesta a fost oprit în cartierul Mărăști și a testat pozitiv la consumul de alcool.

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, au efectuat cercetări în cadrul unui dosar penal, cu privire la un bărbat de 39 de ani. Acesta este acuzat  de punerea în circulație de monede sau de alte valori falsificate și înșelăciune. Din verificările efectuate a reieșit că, la data de 8 februarie, acesta ar fi pus în circulație două bancnote de 500 de euro, contrafăcute, inducând în eroare un bărbat, de 46 de ani, cu privire la autenticitatea acestora.

În schimbul valorilor falsificate, bărbatul de 39 de ani ar fi primit 4.200 de lei.

Astfel, polițiștii au demarat cercetări, iar, cu sprijinul polițiștilor Secției 2 Poliție Cluj-Napoca, l-au depistat în trafic, la volanul unui autoturism, în zona cartierului Mărăști, având asupra sa două bancnote false de 200 de euro.

Totodată, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj au dispus măsură reținerii, pentru 24 de ore, față de bărbatul de 39 de ani.

În cursul zilei de 9 februarie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație de monede sau de alte valori falsificate, înșelăciune și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare