Închide

Un an de la ultimele verificări: comercianții fac tot ce vor când aplică reduceri de prețuri

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - ian. 17, 2017 0 266

Într-un an, acțiunile de control ale poliției locale și amenzile aplicate nu au produs nicio responsabilizarea a comercianților clujeni. O verificare efectuată de polițiștii locali săptămâna aceasta a relevat faptul că foarte mulți comercianți din oraș nu respectă legea în ceea ce privește vânzările cu preț redus. La fel se întâmpla și anul trecut în luna ianuarie. Ba, în plus, a crescut numărul de amenzi aplicate.

Potrivit primăriei, acțiunea din ianuarie 2017 a Serviciului de Inspecție comercială din cadrul poliției locale a relevat mai multe nereguri în ceea ce privește modul în care comercianții practică reducerile.

„La începutul acestei săptămâni au fost verificaţi 35 de agenţi economici. Cu ocazia acestor verificări polițiștii locali au depistat o serie de nereguli, printre care nedepunerea notificărilor la Primăria municipiului Cluj-Napoca, pentru reducerile de preţuri care intră în categoria soldărilor şi lichidărilor, neafişarea corespunzătoare a preţurilor pentru articolele cu preţuri reduse, nerespectarea prevederilor legale privind sectorizarea mărfurilor cu preţuri reduse, lipsa acordurilor de funcţionare şi a aprobărilor de orare eliberate de Primăria municipiului Cluj-Napoca”, a atras atenția Biroul Mass media al primăriei. Potrivit sursei citatare, în urma acțiunii de control s-au încheiat 15 procese verbale de constatare a contravențiilor și s-au aplicat sancțiuni în valoare totală de 11.400 lei.

În ianuarie 2016, polițiștii locali din Cluj au verificat 25 de agenți economici și au aplicat 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.100 lei pentru abateri similare – afişarea necorespunzătoare a preţurilor şi nerespectarea prevederilor legale privind sectorizarea mărfurilor cu preţ redus.

Administrația locală clujeană a avertizat că verificările vor continua atât în cartiere cât și în zona centrală a orașului și a avertizat comercianții că trebuie să respecte O.G. nr. 99/2000 republicată şi ale H.C.L. nr. 150/2009.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare