Închide

Un adăpost pentru animalele fără stăpân cu parc fotovoltaic va fi construit în Florești

ActualitateAdministrațieTop NewsUrbanism by Actual de Cluj - mai 05, 2022 0 591

Pe un teren de un hectar de la ieșirea din comuna Florești, din localitatea Luna de Sus, în prezent pășune, se va construi un adăpost pentru animalele fără străpân. Proiectanții de la Tri Arh, biroul arhitectului Radu Spânu, a prezentat investiția, la ședința comisiei de urbanism a Consiliului Județean (CJ) Cluj din 5 mai, arătând că viitorul centru pentru animale va cuprinde o clinică veterinară, boxe pentru căței, pisici dar și animale mari (cai, vaci, capre sau ovine) și va fi deservit de un parc fotovoltaic care să deservească energetic viitoarea funcțiune. Comisia a avizat în unanimitate proiectul.

 

„S-a mișcat repede Primăria Florești. O felicit. Legislația este nouă, cu obligația noastră de a face astfel de adăposturi”, a comentat Alin Tișe, președintele CJ Cluj, cel care conduce comisia de urbanism.

Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a cerut suplimentarea spațiilor de cazare pentru cai, arătând că în ultima perioada localitatea a avut numeroase probleme și a confiscat mai multe astfel de animale lăsate la întâmplare pe raza comunei. Adăpostul propus de Radu Spânu cuprindea doar două locuri de găzduire pentru astfel de animale.

Specialiștii din comisie au mai sesizat că viitorul adăpost este amplasat în zona monumentului Eroilor din Florești, însă au fost informați că cele două obiective nu interferează dar și că centrul pentru animale are o limită de protecție de 100 de metri față de sat și, în plus, va fi înconjurat de perdele de arbori care se propun a fi plantate.

Centrul pentru animale va fi amenajat pe circa 1 hectar de teren și va cuprinde spații de cazare pentru câini, pisici, oi, capre, cai și vaci dar și o clinică veterinară. Acesta va fi deservit și de un parc fotovoltaic propus a fi amenajat în zonă, acesta urmând să asigure, energetic, funcționarea acestui centru. Investiția este a Primăriei Florești.

Spânu a prezentat și planșe în care a simulat cum va arăta viitorul adăpost.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare