Închide

Un absolvent de Cluj este noul vicepreședinte al CSM

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 03, 2020 0 180

Un absolvent de Cluj este noul vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii, ales azi.
E vorba de procurorul Florin Deac, absolvent al facultății de drept a UBB în 1996. Acesta a fost ales în funcție cu 13 voturi ”pentru” și 5 ”împotrivă”.
Deac este prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.

CSM și-a ales azi noul președinte și noul vicepreședinte – judecătorul Mihai-Bogdan Mateescu și respectiv Florin Deac.

Pentru postul de președinte al CSM s-au înscris judecătorii Bogdan Mateescu și Evelina Oprina. Surse din CSM au declarat pentru HotNews.ro că judecatorul Bogdan Mateescu a fost desemnat de Secția pentru judecători, cu 7 voturi „pentru” și două „împotrivă”, candidat pentru funcția de președinte al CSM. Oprina a avut doar 2 voturi „pentru”. În cazul ambilor candidați s-a înregistrat și un vot nul. Procurorul Florin Deac a fost desemnat de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii pentru a candida la funcţia de vicepreşedinte

În prezent, Consiliul Superior al Magistraturii este format din judecătorii Simona Camelia Marcu şi Mariana Ghena – Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Lia Savonea – Curtea de Apel Bucureşti, Nicoleta Margareta Ţînţ – Curtea de Apel Braşov, Andrea Annamaria Chiş – Curtea de Apel Cluj, Gabriela Baltag – Tribunalul Neamţ, Evelina Mirela Oprina – Tribunalul Ilfov, Mihai Andrei Bălan – Judecătoria Timişoara şi Mihai Bogdan Mateescu – Judecătoria Râmnicu Vâlcea, arată hotnews.ro.

Din CSM fac parte procurorii Codruţ Olaru – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Cristian Mihai Ban – Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, Florin Deac – Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, Nicolae Andrei Solomon – Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Tatiana Toader – Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu