Închide

UMILIT! După 7 ani la CFR Cluj, Mincă e tradus „șmecherește”. Cum a procedat clubul „feroviar” pentru a scăpa de el fără compensații. Petrescu, rol MAJOR în ecuație

SportTop News by Catalin Suciu - aug. 02, 2017 0 2419

Mihai Mincă a fost pus pe liber de CFR Cluj, deși mai avea contract până în 2019 cu echipa clujeană.

Portarul a fost păcălit, pe românește, din naivitate, după ce-a semnat un act în fața lui Dan Petrescu.

7 ani a stat Mincă la CFR, iar în ultimele două sezoane a fost unul dintre cei mai buni oameni ai clujenilor. Goalkeeper-ul explică metoda prin care a fost „împachetat” și trimis acasă. El spune că Dan Petrescu l-a păcălit împreună cu conducerea clubului. Azi, când a fost la stadion, Mincă a fost întâmpinat de bodigyarzyi.

„M-au terminat, m-au aranjat ca la carte cu metodele lor. Că eu sunt om care merge pe încredere”, își începe povestea Mincă.

Și spune portarul că: „Petrescu a venit înainte de amicalul cu Anji din vara asta la mine. Uite, Mihai, am discutat cu conducerea și îți mărim contractul. Tu ai stat atâția ani aici și la bine și la rău,meriți asta. Ești portarul meu numărul 1 și așa mai departe. Mi-a zis să nu mă gândesc să plec. I-am mulțumit pentru încredere și i-am zis că era un idol pentru emine când eram un copil care bătea mingea în fața blocului. A venit Dan Petrescu cu un act adițional de prelungire și mărire contractuală și un act de încetare, de reziliere. I-am zis, Mister, eu nu pot semna așa ceva. Apoi l-am văzut că s-a dus la conducere, a disuctat ceva și s-a întors. MI-a spus că eu am avut probleme indisciplinare în trecut, iar acest act trebuie semnat, dar oricum el va rămâne la Dan Petrescu, cât timp este antrenor la CFR.

Era un act prin care eu acceptam că pot fi dat afară oricând. Petrescu mi-a spus că acel act oricum rămâne la el.  Mi-a zis așa: semnează actul ăsta, eu am vorbit oricum cu conducerea, eu îl păstrez la mine, nu ajunge nicăieri. Am semnat că am avut încredere”, spune Mincă pentru actualdecluj.ro.

Contractul lui Mincă a crescut de la 7500 de euro pe lună la 10.000. În ultima zi de cantonament, echipa a servit o masă care s-a întins. Jucătorii au servit și alcool, Mincă aflându-se printre ei.

„Am greșit, m-am dus la Mister și i-am cerut scuze. M-a certat, pe bună dreptate, recunosc. Apoi am fost scos din lot și gata. S-a terminat. Petrescu m-a aranjat. Rezilierea pe care am semnat-o atunci a fost înregistrată. M-au împachetat cum au vrut ei, m-au terminat”, a adăugat portarul care a fost întâmpinat de bodyguarzi la stadion astăzi.

E liber și își caută echipă. CFR s-a terminat mai prost decât s-ar fi așteptat vreodată.

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare