Închide

Ultimul joc pe terenul de profesioniști: Campionul Roger Federer, la final de carieră

Sport by Actual de Cluj - sept. 24, 2022 0 135

Roger Federer și-a luat rămas bun, în lacrimi, de la tenisul profesionist, după ce a făcut echipă cu Rafael Nadal într-o seară emoționantă la Laver Cup, notează BBC.

Jucătorul de 41 de ani a fost îndelung ovaționat după ce a ieșit pentru ultima oară de pe teren pentru a se retrage ca profesionist.

Elvețianul, care a câștigat 20 de titluri de Grand Slam la simplu, este considerat unul dintre cei mai buni jucători din istoria tenisului.

„A fost o zi minunată. Sunt fericit, nu trist. Mă simt minunat să fiu aici. Sunt fericit că am reușit să trec”, a declarat el.

Federer a plâns în timp ce i-a îmbrățișat pe Nadal și pe ceilalți jucători, apoi a fost aclamat de miile de fani care i-au scandat numele la O2 Arena din Londra.

Nici Nadal nu și-a putut stăpâni lacrimile. Spaniolul în vârstă de 36 de ani a plâns în timp ce stătea alături de Federer, în timp ce cei doi o ascultau pe cântăreața britanică Ellie Goulding, care a încheiat o seară memorabilă cu o reprezentație.

Federer și Nadal – pentru mult timp rivali în vârful sportului masculin – și-au unit forțele pentru a juca la dublu împotriva perechii americane Jack Sock și Frances Tiafoe în cadrul evenimentului anual pe echipe între Europa și restul lumii.

În ciuda faptului că Federer nu a mai jucat în competiție de mai bine de un an, veteranul duo i-a forțat pe Sock și Tiafoe înainte de a pierde cu 4-6 7-6 (7-2) 11-9, iar echipa mondială a egalat la 2-2 la finalul jocului din prima zi.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu