Închide

Ultima fabrică deținută de Stat din Cluj vinde un spațiu comercial cu 184.000 de euro plus TVA

Economie by Actual de Cluj - dec. 30, 2019 0 940

Ultima fabrică deținută de Stat din Cluj vinde în sfârșit un spațiu comercial ce era pe punctul de a fi confiscat de Fisc, cu peste 100.000 de euro.
Fabrica de încălțăminte Clujana a vândut în sfârșit spațiul comercial de pe strada Teodor Mihali din cartierul Gheorgheni, după o licitație la care s-a înscris un singur participant. Spațiul a fost vândut pentru 184.000 de euro plus TVA către singurul ofertant înscris, în final, în licitație.
A fost nevoie de multe licitații pentru scoaterea la mezat a spațiului comercial deținut de Clujana la parterul unui imobil pe strada Teodor Mihali și când în final s-a înscris un singur participant acesta a oferit prețul de pornire a licitației, de 184.000 euro plus TVA. Câștigător al licitației cu un singur ofertant a fost declarată Doralesmi Star SRL. Să precizăm că aceasta a fost a patra licitație pentru acest imobil organizată doar în ultimele luni – în 21 octombrie, 11, 18 și respectiv 25 noiembrie, iar spațiul a fost vândut doar după ce lichidatorul judiciar a renunțat să-l vândă în bloc cu mai multe utilaje de producție încălțăminte, pentru care la precedentele licitații mai cerea o jumătate de milion de lei plus TVA.

Fabrica de pantofi Clujana SA aparține Statului și în 2019, e deci ultima fabrică în această situație la trei decenii de la Revoluție: acționar principal e Consiliul Județean Cluj, cu 93,4% din acțiuni. Faimoasa fabrică de pantofi ce angaja mii de persoane în vremurile sale de glorie are acum puțin peste 100 de angajați și face mare parte din producție în regim lohn, adică oferă doar forța de muncă pentru alți clienți ce vor vinde apoi pantofii sub marcă proprie.

Citește și:

Ultima fabrică deținută de stat din Cluj vrea insolvența, ca să nu dea faliment, contestă decizia ANAF care-i vinde terenurile și clădirile

  • Tags

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu