Închide

Ultima fabrică deținută de Stat din Cluj a ieșit din insolvență

Economie by Actual de Cluj - feb. 13, 2020 0 369

Ultima companie deținută de Stat din Cluj, fabrica de încălțăminte Clujana, a ieșit din insolvență, a anunțat în această dimineață administratorul special, Casa de Insolvență Transilvania.

”În doar doi ani de la deschiderea procedurii sub coordonarea CITR, producătorul de încălțăminte Clujana iese din insolvență consolidat și reintră însănătoșit în circuitul economic”, a anunțat casa de insolvență.

Încălțămintea Clujana e vândută azi în 14 magazine din țară.  ”În această perioadă, Clujana și-a îmbunătățit marja pentru comercializarea produselor – până atunci vândute sub media pieței – iar profitul obținut a fost utilizat pentru finanțarea activității curente și creșterea producției. Totodată, compania a redus ponderea serviciilor de tip lohn în cifra de afaceri, cooptând, în schimb, un designer pentru realizarea produselor sub brand propriu. În noiembrie 2019, veniturile provenite din vânzarea produselor Clujana a crescut cu 136% față de anul precedent”, a explicat CITR.

”Ulterior ieșirii din procedura insolvenței, conducerea companiei va fi preluată de către Consiliul de Administrație al Clujana S.A., care va numi o conducere executivă. Practic, din acest moment, deciziile strategice ale fabricii nu vor mai trebui să treacă prin filtrul administratorului judiciar, al creditorilor și al judecătorului-sindic, fapt ce creează premisele implementării unei strategii care să ducă la consolidarea companiei și la creșterea în piață a brandului Clujana”, a arătat și acționarul majoritar al fabricii, Consiliul Județean.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu