Închide

UE bagă 23 milioane de euro în stațiile de epurare din 8 localități din Cluj și Sălaj

Administrație by Actual de Cluj - nov. 21, 2020 0 214

Investiții din bani europeni de aproape 23 de milioane de euro în stațiile de epurare din rețeaua de apă potabilă din patru orașe din Cluj, dar și alte trei orașe și o comună din Sălaj,

E vorba de un contract de lucrări pentru modernizarea stațiilor de epurare a apelor uzate din Cluj-Napoca, Dej, Gherla și Huedin din Cluj, respectiv Zalău, Cehu Silvaniei și Sărmășag din Sălaj, contract semnat ieri la Compania de Apă Someș, care administrează rețeaua de apă potabilă din cele două județe. Contractul are o valoare de 86 de milioane de lei plus TVA, adică aproape 23 milioane de euro, și face parte din cel mai scump proiect cu finanțare europeană din istoria Clujului, cel de modernizare și extindere a rețelei de apă potabilă și canalizare din Cluj și Sălaj.

”Pe lângă lucrările efective de modernizare și reabilitare a instalațiilor din cadrul celor șapte stații de epurare, proiectul va contribui semnificativ la îmbunătățirea managementului nămolului provenit din tratarea apelor uzate. În acest context, una dintre cele mai importante investiții din proiect este cea de realizare, în cadrul Stației de Epurare Cluj-Napoca, a unei instalații moderne de uscare și valorificare termică a nămolului. Construcția acestei noi facilități este cu atât mai importantă cu cât ea va prelucra nămolurile provenite din toate stațiile de epurare gestionate de către Compania de Apă „Someș”, arată Consiliul Județean Cluj.

Lucrările ar urma să fie implementate în cel mult 30 de luni de la data semnării ordinului de începere a lucrărilor.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare