Închide

UE a anunțat sancțiunile pentru Rusia

Sinteză știri naționale by Actual de Cluj - feb. 23, 2022 0 245

Consiliul UE a făcut, miercuri, public, pachețul de sancțiuni impuse Rusiei.

Măsurile vor merge mai departe decât cele anunțate de SUA și sunt semnificativ mai profunde decât sancțiunile impuse de Marea Britanie.

Dacă sunt aprobate, UE va impune înghețarea activelor și interdicții de călătorie asupra a 23 de persoane, trei bănci și o „fabrică de troli” notorie din Sankt Petersburg, ca răspuns la decizia președintelui rus Vladimir Putin de a recunoaște auproclamatele republici Donețk și Lugansk ca fiind state independente. Blocul comunitar european este așteptat să sancționeze 351 de membri ai Dumei de stat a Rusiei care au votat recunoașterea celor două teritorii.

Guvernul rus va suporta și alte restricții privind abilitatea sa de a acumula capital de pe piețele financiare europene. Oficialii europeni pregătesc măsuri de interzicere a comerțului cu cele două teritorii proruse din estul Ucrainei, în mod similar cu sancțiunile impuse Crimeii în 2014.

„Toată lumea pare să susțină adoptarea sancțiunilor”, a spus un diplomat european. Capitalele europene au la dispoziție mai puțin de două ore să trimită comentarii, miniștrii fiind așteptați să aprobe sancțiunile la ora 16:00 (ora României).

Mai multe AICI

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu