Închide

UDMR: Veto-ul Austriei este o atitudine incorectă, imorală, lipsită de argumente solide, arătând un joc politic mizerabil

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - dec. 08, 2022 0 137

Respingerea aderării României în spațiul Schengen este dur criticată de liderii UDMR, care consideră acțiunea Austriei profund „imorală” și „mizerbalilă”. Reamintim că în Consiliul miniștrilor europeni de Justiție și Afaceri Interne (JAI) s-a respins aderarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen.

„Veto-ul Austriei este o atitudine incorectă, imorală, lipsită de argumente solide, arătând un joc politic mizerabil. Da, este o decizie mizerabilă împotriva fiecărui cetățean român, împotriva tuturor comunităților din România, împotriva bunului simț, împotriva legilor care guvernează libertatea de mișcare în interiorul Uniunii Europene. România, de 11 ani, îndeplinește toate criteriile de aderare la spațiul Schengen, are susținerea tuturor statelor membre iar Austria, prin această decizie ipocrită, arată încă o dată că regulile și valorile comune pot fi încălcate în picioare. România va continua să lupte pentru acest drept, trebuie să facă acest lucru demn, curajos, fără niciun compromis și fără a ceda la șantajul mizerabil din partea Austriei”, au transmis oficial reprezentanții UDMR, într-un comunicat de presă.

În aceste vremuri grele și complicate trebuie întărită solidaritatea europeană și nu excluderea. Nu numai România are nevoie de această solidaritate, ci întreaga Uniune Europeană, se mai arată în comunicat.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags