Închide

UBB Cluj e universitatea românească cu cei mai mulți salariați

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 25, 2022 0 150

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj con­duce topul instituţiilor de învăţământ universitar din România în funcţie de numărul de angajaţi, cu peste 4.500 de salariaţi, notează ZF.ro.

Cele mai mari 30 de universităţi din România au împreună 50.830 de angajaţi, potrivit datelor de la Inspecţia Muncii, extrase din clasamentul celor mai mari 1.000 de angajatori din România, obţinut de deputatul USR Cristian Seidler.

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj con­duce topul instituţiilor de învăţământ universitar din România în funcţie de numărul de angajaţi, cu peste 4.500 de salariaţi raportaţi la Revisal, softul Inspecţiei Muncii, la 30 iunie 2022. Pe locul doi în clasament se află Universitatea din Bucureşti, cu peste 4.400 de angajaţi, urmată de Universitatea Politehnica din Bucureşti, cu circa 4.100 de salariaţi. Urmează UMF Carol Davila și Universitatea Al. I. Cuza din Iași.

Doar două universităţi private au intrat în acest clasament, Univer­sitatea Titu Maiorescu din Bucureşti (pe locul 25, cu 680 de angajaţi) şi Universitatea Spiru Haret din Bucureşti (pe locul 28, cu 641 de angajaţi). Universitatea Spiru Haret a fost, de altfel, businessul educaţional privat cu cel mai mare succes în urmă cu mai bine de un deceniu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu