Închide

Oradea se conectează la Autostrada Transilvania: Progrese bune la cinci luni de șantier

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 25, 2022 0 430

Constructorul austriac Strabag s-a mobilizat pe șantierul drumului expres dintre Oradea și Autostrada Transilvania, astfel încât proiectul a ajuns la aproximativ 20 % stadiu fizic după cinci luni de la deschiderea șantierului, potrivit raportării CNAIR, citate de Economedia.

Drumul de legătură între Oradea și Autostrada Transilvania (Biharia) are o lungime totală de 19 kilometri din care profil de Drum Expres pe 13 kilometri, iar pe restul de 6 kilometri Drum Național cu 4 benzi. Cele mai noi imagini din dronă pe care le-a publicat Asociația Pro Infrastructură arată avansul foarte bun al antreprenorului și pregătirea unor tronsoane cu balast stabilizat și emulsie. Contractul pentru proiectarea și execuția Drumului Expres a fost semnat în iulie 2021 pentru 545 milioane lei, iar lucrările au început la sfârșitul lunii aprilie 2022.

Intersecția Drumului Expres Oradea -Arad cu Drumul Expres Oradea -Autostrada Transilvania va fi asigurată cu pasaj suprateran și bretele dedicate, nu printr-un simplu sens giratoriu așa cum prevedea proiectul tehnic inițial, a anunțat miercuri, președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan. Drumul Expres Oradea -Arad (cel mai important proiect preluat de autoritățile locale de la Ministerul Transporturilor) este în fază avansată de proiectare în timp ce Drumul Expres Oradea -Biharia ( 19 km.) legătura cu Autostrada Transilvania ar putea fi deschis circulației la sfârșitul anului viitor, înainte de termen cu o mobilizare foarte bună a constructorului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu