Închide

UBB, apel pentru donare de sânge: „Să dovedim că ne putem mobiliza” – Daniel David

ActualitateEducaţieSănătate by Actual de Cluj - mart. 26, 2020 0 229

Universitatea Babeș-Bolyai adresează un apel la solidaritate tuturor membrilor comunității care pot dona sânge. „Comunitatea noastră a reacționat întotdeauna foarte bine în momentul în care a fost vorba despre solidaritate socială. Lansate în urmă cu mai bine de 5 ani, campaniile UBB de donare de sânge au devenit deja o tradiție prin care am încercat, dincolo de evenimentul punctual, să generăm un comportament constant în sensul donării de sânge. Acum e nevoie să dovedim că ne putem mobiliza și în afara evenimentelor planificate din timp, că putem acționa ca o comunitate responsabilă în situații de urgență. Apelul nostru nu e adresat doar celor care au domiciliul în Cluj, ci și studenților noștri din alte localități, care pot dona la centrele de transfuzii din județele lor“, declară rectorul Universității Babeș-Bolyai, prof. univ. dr. Daniel David.

Apelul lansat de UBB vine în contextul nevoii acute de sânge pe care spitalele o resimt în această perioadă, în condițiile în care situația generată de pericolul răspândirii infectării cu noul Coronavirus a redus dramatic numărul persoanelor care se prezintă zilnic la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj.

„Deplasarea la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină, pentru donare de sânge, este considerată o urgență și trebuie să fie menționată ca atare în declarația pe proprie răspundere, în care trebuie să fie precizat și traseul deplasării, respectiv adresa de domiciliu a donatorului și adresa Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Cluj (str. Nicolae Bălcescu nr. 18, Cluj-Napoca)”, se arată într-un comunicat al instituției.

Apel umanitar: Donați sânge că se termină rezervele și mor oamenii. În plină epidemie riscăm o altă criză majoră

Doctorița Adriana Sime, directoarea Centrului Regional de Transfuzie, spune că urmează o criză acută de sânge, că rezervele se termină. „Numărul donatorilor a scăzut dramatic și nu facem față cererilor din spitale”.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu