Închide

EXCLUSIV: “U” merge din nou la TAS. “Dreptatea e de partea noastră!”

Sport by Catalin Suciu - mai 06, 2014 0 254

Universitatea Cluj și-a pregătit documentația cu care își va susține cauza la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, în cazul fundașului Martac.

foto:universitateacluj.ro

foto:universitateacluj.ro

Meciul dintre Concordia Chiajna și Universitatea Cluj s-a jucat pe 8 martie și s-a încheiat cu scorul de 1-1, însă gazdele au făcut o sesizare la Comisia Națională de Soluționare a Litigiilor (CNSL), contestând dreptul de joc al fundașului Marius Martac. CNSL-ul a respins contestația, dar Chiajna a făcut recurs și a și câștigat! Comsia de Recurs din cadrul FRF a anulat hotărârea  Comisiei Naționale de Soluționare a Litigiilor , iar rezultatul partidei a fost omologat cu 3-0 pentru Chiajna, Universitatea pierzând astfel un punct din totalul din clasament.

Universitatea Cluj a sesizat la rândul său Comisia de Disciplină, dar în același timp, până la aflarea unui verdict, clubul și-a pregătit actele pentru Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Un apel la TAS poate fi făcut în maximum 21 de zile de la data pronunțării sentinței. Comisia de recurs s-a pronuțat pe 25 aprilie, iar clubul nu vrea să aștepte după Comisia de Disciplină, care poate da o nouă amânare. Astfel, pentru a nu-și pierde dreptul de a sesiza tribunalul elvețian , Universitatea și-a pregătit deja dosarul cu care vrea să se apere.

“U” a reacționat pe site-ul oficial  și susține că legitimarea lui Marius Martac  a fost făcută cu girul Ligii Profesioniste de Fotbal, în conformitate cu regulamentele sportive.

“. Dreptatea este de partea noastră, mai ales că Liga Profesionistă de Fotbal ne-a înştiinţat oficial că, din punctul de vedere al regulamentului, legitimarea lui Marius Martac este valabilă”, a spus Vlad Munteanu, administratorul special al clubului, citat de site-ul oficial.

Reamintim că Liga Profesionistă de Fotbal, prin avocatul Paul Alexandru Mincu, din cadrul Departamentului de Competiţii, a informat clubul nostru că transferul fundaşului dreapta  este efectuat conform regulamentelor în vigoare.

“Jucătorul fusese transferat temporar de la clubul Oţelul Larisa la clubul Corona 2010 Braşov, pentru perioada 07.08.2013 – 30.06.2014. Prin hotărârea irevocabilă nr. 10 din 29.01.2014, pronunţată în dosar, comisia cu atribuţii jurisdicţionale a constatat încetarea raporturilor contractual între Martac Marius Mădălin şi Corona 2010 Braşov. Fiind liber de contract, jucătorul a beneficat de dispoziţiile art. 19.2 din RSTJF, potrivi cărora: În situaţia unui transfer temporar, în cazul în care contractul cu clubul cesionar încetează înaintea transferului temporar, jucătorul are dreptul ca, în perioadele de transfer, să revină la clubul cedent, dacă acesta solicită, sau să încheie un nou contract cu un alt club numai pentru perioada de până la expirarea transferului temporar. (…) În opinia noastră, este evident că opţiunea privind întoarcerea la vechiul club sau alegerea unui nou club până la împlinirea perioadei iniţiale a transferului temporar aparţine jucătorului (…) În cazul de faţă, fotbalistul a ales să ncheie un contract cu un nou club astfel că o eventuală solicitare pentru revenirea jucătorului este ireleventă şi nu poate suprima dreptul de opţiune al jucătorului. (…) Opinăm că legitimarea jucătorului este efectuată în mod regulamentar, iar Martac Marius Mădălin are drept de joc pentru Campionatul Naţional”, se arată în răspunsul primit de la LPF postat pe pagina oficială a clubului.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare