Închide

„U” e în colaps, dar totul se poate schimba. Rectorii Universităților din Cluj au spus „Da” noului proiect. Ce spune primarul reales despre viitorul clubului

SportTop News by Catalin Suciu - iun. 07, 2016 1 1375

Universitatea Cluj a retrogradat în liga a III-a, jucătorii pleacă pe capete, iar clubul poate intra în faliment.

Negocierile cu Nilor Group au căzut după retrogradarea echipei în al treilea eșalon, însă clubul ar avea viitor, susține Emil Boc, primarul reales al Clujului. Potrivit acestuia, în urma unor discuții cu rectorii Universităților clujene, clubul va fi reorganizat din temelii. În noul proiect pe care îl susține primăria, s-ar implica toate universitățile.

„Mă doare faptul că echipa n-a reușit să rămână și a retrogradat, asta-i viața, din nefericire, se întâmplă în fotbal. Dar U nu va dispărea. Dacă nu se va finaliza tranzacția care a fost anunțată de administratorul judiciar (Marieta Anastasescu -n.r.), suntem pregătiți să începem o nouă construcție de la zero cu Universitățile clujene.  Le mulțumesc pe această cale, n-am vorbit până acum despre subiect, n-am vrut să fac o tema de campanie. Am discutat cu toți rectorii și la unison, de la UBB (Universitatea Babeș-Bolyai), UMF (Universitatea de Medicină și Farmacie), USAMV (Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară) Universitatea Tehnică, Univeristatea de Artă și design la Muzică, toți au spus da unui proiect nou, de la zero, pentru a construi Universitatea Cluj cu sprijinul financiar al primăriei până spre liga a doua, sprijin esențial. Intrând spre liga 1 nu vom avea capacitatea, dar vom  înființa și o firmă cu care să intrăm în societatea comercială, astfel încât  U să aibă continuitate. Vom porni de unde FRF ne va indica”, a povestit Emil Boc într-un dialog cu cetățenii pe facebook.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.