Închide

U Cluj și-a adus atacantul mult căutat. Un vârf din Franța a semnat cu „Șepcile roșii”

Sport by Actual de Cluj - sept. 08, 2022 0 241

FC Universitatea Cluj bifează o nouă mutare și îl transferă pe vârful de atac senegalez Mamadou Thiam (27 de ani), jucător cu 94 de meciuri în liga secundă din Franța, a anunțat site-ul oficial al clubului.

Dijon, primul club din carieră

Născut în Franța la Aubervilliers, Mamadou Thiam a început fotbalul la Dijon. La vârsta de 19 ani a debutat la nivel de seniori în sezonul 2014/2015 din Ligue 2.

Primele goluri au venit în al doilea an la prima echipă. În sezonul 2015/2016, atacantul marca trei goluri pentru Dijon și reușea să promoveze pe prima scenă a fotbalului din Franța.

Împrumutul la Clermont Foot

Împrumutul la Clement Foot s-a dovedit de bun augur pentru jucător. În sezonul 2016/2017 a jucat în 34 de partide din Ligue 2, marcând de opt ori și reușind patru assist-uri.

Transferul în Anglia

La începutul sezonului 2017/2018, atacantul a ajuns în Anglia la formația Barnsley FC, care evolua atunci în Championship (liga a II-a din Anglia). Deși a retrogradat în League One, Thiam a rămas la Barnsley și a fost unul dintre jucătorii care au contribuit la revenirea echipei în Championship după un singur sezon petrecut în al treilea eșalon. În cele 46 de partide jucate în League Two, acesta a reușit să marcheze șapte goluri și să contribuie decisiv la alte șapte goluri.

O nouă provocare în prima ligă din Belgia

A jucat în 98 de partide pentru Barnsley, după care a schimbat țara, ajungând în prima ligă din Belgia la KV Oostende. În sezonul 2020/2021 a jucat în 16 meciuri de campionat pentru KV Oostende, alături de care s-a clasat pe poziția a șaptea.

Revenirea în Franța

După experiențele din Anglia și din Belgia, Mamadou Thiam s-a întors în țara natală la AS Nancy-Lorraine. A îmbrăcat tricoul celor de la Nancy în 35 de partide de campionat în care a marcat de șase ori și a bifat un assist.

Semifinalist la Campionatul Mondial U20

În vara anului 2015, Mamadou Thiam a reprezentat Senegal la Campionatul Mondial U20, ajungând până în semifinale. La acel turneu final, atacantul a marcat un gol în remiza din grupe cu Columbia (1-1) și golul victoriei în sferturile de finală cu Uzbekistan (1-0).

Foto: Barnsleyfc.co.uk

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare