Închide

„U” Cluj își continuă forma excelentă. Victorie categorică cu una dintre contracandidatele la promovare

Sport by Catalin Suciu - nov. 12, 2018 0 308

Universitatea Cluj a învins-o fără probleme pe Academica Clinceni și a urcat până pe locul 3 în clasament, la doar 2 puncte de Petrolul Ploiești.

Cu Mircea Cojocaru pe bancă, Universitatea strălucește și arată din ce în ce mai bine. După succesul categoric cu UTA Arad din deplasare, „U” s-a distrat cu Academica Clinceni. Gavra a deschis scorul  după o centreare a lui Alexandru Coman și o recentrare a lui Goga. Servant la prima reușită, Coman a înscris golul al doilea (65), iar în prelungiri Octavian Ursu a marcat pentru 3-0.

Cu excepția meciului din Cupa României, 3-4 cu Astra Giurgiu, Mircea Cojocaru are doar victoriie pe linie la Universitatea. Fără gol primit! 4-0 cu ACS Poli, 4-0 la UTA, 3-0 cu Academica Clinceni. 11 goluri în trei partide, niciunul încasat și 33 de puncte acumulate, la 2 în spatele Petrolului, ocupanta locului secund, poziție care asigură promovarea directă.  Dacă Sporturl Snagov nu câștigă cu ASU Poli, „U” își menține poziția. Oricum e sus, iar jocul o îndreptățește să spere la promovare.

Din ianuarie, pe bancă va lua loc Bogdan Lobonț, anunțat deja drept următorul antrenor principal. Ioan Ovidiu Sabău spune că Mircea Cojocaru va rămâne principalul colaborator al fostului internațional.

“Lobonț și Cojocaru vor pregăti foarte bine echipa, așa cum au făcut-o și până acum și vor găsi soluțiile cele mai bune, pentru a această echipă să își îndeplinească obiectivul. Lobonț ia decizii, discută cu Mircea Cojocaru, se pun de acord”, a anunțat oficialul Universității.

Următorul joc pentru „U” e cu Sportul Snagov, în deplasare, în etapa a 17-a, după care „U” va evolua pe teren propriu cu CS Balotești.

„U” Cluj – Academica 3-0 (0-0)

Au marcat: Gavra (54), Al. Coman (65), Ursu (90+4)

”U” Cluj: Dur Bozoancă –  Cordoş, Abrudan, Berci – Al. Coman, Giurgiu, Sepsi, Taub – Gavra (M. Coman 78′), Goga (cpt.)(Oct. Ursu 87′), Haţiegan (Cr. Ene 46′)

Antrenor: Mircea Cojocaru

Academica: Oct. Vâlceanu – Fl. Achim, Andr. Răuţă, Patriche (cpt.), Mih. Dobrescu – Şut, Bg. Barbu (Paţurcă 77′) – Gliga (Mih. Şandru 59′), Vas. Olariu, Nicola (C. Gheorghe 64′) – Rob. Ion

Antrenor: Ilie Poenaru

Foto: Silviu Cristea

Citiți și:

„U” Cluj trăiește. Succes zdrobitor obținut la UTA Arad

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.
  • Articole similare