Închide

„U” Cluj, debut lamentabil de sezon. Formația lui Dulca, învinsă de nou-promovata CSM Reșița

Sport by Catalin Suciu - aug. 03, 2019 0 294

Un nou sezon în liga a II-a și din nou mari speranțe pentru Universitatea Cluj, care are obiectiv promovarea. Doar că echipa arată rău.

Universitatea a deschis sezonul Ligii secunde la Reșița, în fața a peste 7000 de oameni prezenți la meci. Deși a controlat primele minute și a ratat două ocazii mari prin Cristian Gavra, „U” a cedat apoi inexplicabil.

Defensiva e vraiște, iar la fazele fixe jucătorii lui Dulca se comportă caraghios. CSM-ul a deschis scorul prin Marco Ehmann, fundaș împrumutat de la Dinamo, care a marcat din voleu, fiind singur-singurel în careu la un corner (34). Apoi fundașul Kay, adus cu mult tam-tam la Universitatea, a greșit ca un începător o fază relativ simplă. Presat de atacantul Ene de la Reșița, Kay a bâlbăit o minge, apoi și-a faultat adversarul în poziție de ultim apărător. Arbitrul i-a dat doar galben, dar cum jucătorul fusese avertizat și înainte cu câteva minute, a plecat direct la cabine.

În inferioritate numerică, „U” Cluj a fost și mai slabă și n-a dat nici un moment impresia că ar putea reveni în joc. În plus, gazdele au creat în permanență pericol, în special la faze fixe și centrări aruncate în careul lui Bozoancă. Succesiv, fotbaliștii Reșiței au scăpat din marcaj, dar au șutat slab. Inevitabilul s-a produs cu 15 minunte înainte de final, când Bruno Vasiu, de la Reșița, a marcat cu o lovitură de cap sub bara transversală. Din nou, apărarea studenților s-a făcut de râs.

Dincolo de rezultat rămân multe semne de întrebare. „U” n-a avut nici ritm, nici idei de joc, a fost slabă în atac și a greșit impardonabil în defensivă.  Pe lângă fundașii centrali, nici cei laterali n-au existat. Telcean, fundaș central reprofilat în banda dreaptă, a fost inexistent pe fază ofensivă și a fost depășit cu ușurință de jucătorii gazdelor. Reșița a atacat cu precădere în prima parte pe partea lui Telcean, simțind punctul nevralgic. Berci, la fel de inutil, în stânga, nu a reușit să-și ajute deloc colegii nici în atac, nici în apărare.

 

CSM Reşiţa: C. Zimmermann – Banac, Ehmann, B. Vasiu, Vădrariu, Breşneni, C. Danci, D. Săulescu, C. Poiană, A. Dat, Ene

Antrenor: Leontin Doană

U Cluj: Dur-Bozoancă – Telcean, Silveira Kay, Miguel Inacio, Berci – Florescu, Rafael Amado – Firmino, Goga, Alex Pop – Gavra

Antrenor: Cristi Dulca

  • author photo two

    Catalin Suciu

    Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu