Închide

„U” Cluj, campioana remizelor din primele două ligi. Falub are 3 victorii în 17 partide în acest sezon

Sport by Catalin Suciu - mart. 02, 2020 0 371

U Cluj e greu de învins într-un sezon în care nu are nici un obiectiv. Dar nici nu poate câștiga cu nimeni.  A făcut un nou egal, la Buzău de această dată. E al doisprezecelea rezultat de egalitate, aș șaselea consecutiv. Nici o echipă din primele două ligi n-a reușit o asemenea performanță.

Pauza lungă de iarnă n-a adus mari schimbări în jocul Universității Cluj. Formația clujeană a făcut câteva transferuri interesante, dar nu reușește să-și depășească condiția de campioană a egalurilor. A făcut 1-1 acasă cu FC Argeș, după ce a fost condusă, iar apoi a făcut 2-2 la Gloria Buzău, după ce-a fost condusă cu 2-0.

Bookmakerii ar putea oferi o cotă de 1.05 la egal etapa următoare.

Dar se găsesc mereu alibiuri: „am făcut greșeli personale. Echipa n-a jucat rău, avem jumătate de echipă schimbată, e nevoie de timp” și așa mai departe. Acid în discurs, gata-gata să se certe cu oricine care pune la îndoială jocul Universității, Falub are de partea sa niște cifre uimitoare: 17 partide ca antrenor principal 3 victorii, 12 egaluri, 2 înfrângeri, toate pe teren. Oficial, Falub are 4 victorii, fiindcă e trecută în palmares și înfrângerea de la Călărași schimbată pe urmă în victorie la masa-verde.

Din 17 meciuri și 51 de puncte posibile, Falub a luat 21 de puncte, plus cele 3 la masa verde, la comisii. Căci cu remize se pregătește sezonul viitor, când Universitatea va lupta pentru promovare. Echipa e în formare, dar are ghinion. Jucătorii greșesc individual, nu ce-au pregătit la antrenamente. Planul tactic e respectat, dar ce să facă antrenorul dacă unul greșește individual? Culmea, în fiecare meci.

Și-n atac când se ratează, e tot vina jucătorilor că au ratat, căci antrenorul antrenează până la un punct defensiv și ofensiv, dar apoi trebuie să intervină valoarea jucătorilor.  Nu-i vorba că antrenorul nu antrenează bine, ci evident că-i vina fotbaliștilor. În fiecare meci.

Spectacol? Ce mai contează spectacolul, „eu vreau puncte!”, mai spune Falub. Îi iese. Adună câte unul pe etapă, cu multă strădanie, cu sacrificiu, sperând la un șirag de mărgelușe pe care să și-l pună la gât, zicând triumfător în final că: „n-am pierdut!”

Falub, la revenirea de la „U”: „Sunt interimar”

Adrian Falub a preluat echipa după demiterea lui Cristi Dulca. „S-au făcut multe greșeli aici”, a spus el. Atenție, a preluat-o pe U Cluj ca manager.  „Sper ca acesta să fie cel mai scurt mandat din viaţa mea pe banca tehnică a unei echipe. Nu știu dacă a înțeles toată lumea foarte exact și de aceea o spun explicit: sunt antrenorul interimar al echipei. Rolul meu în pregătirea sportivă a Universităţii se încheie în momentul în care vom găsi antrenorul cu care să plecăm la drum într-un proiect de lungă durată. Eu stau acum pe bancă doar conjunctural”, a spus Falub în etapa a șasea, atunci când a semnat cu Universitatea.

Au trecut 17 meciuri și o pauză îndelungată de iarnă, cu transferuri și cantonament în străinătate. Toate pentru locul 13.

 

 • author photo two

  Catalin Suciu

  Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare