Închide

U BT, victorie importantă în Sala Polivalentă, a învins la Cluj finalista ediției precedente din EuroCup, aseară

Sport by Actual de Cluj - mart. 09, 2023 0 185

U BT, victorie importantă în Sala Polivalentă, a învins la Cluj finalista ediției precedente din EuroCup, aseară.

U BT a învins una dintre cele mai puternice formații ale baschetului din Turcia, Bursaspor, aseară la Cluj, 87-83. ”Băieții au reacționat extrem de bine, chiar dacă șansele noastre de calificare nu sunt prea mari”, a spus după meci antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan. ”Voiam să jucăm cu mândrie și vom încerca să câștigăm fiecare meci. Sunt încântat că publicul a văzut un baschet de calitate și că s-a bucurat împreună cu noi de victorie”.

Bursaspor a ajuns în finala Eurocup la precedenta ediție a competiției, unde a fost învinsă de Virtus Segafredo Bologna, 80-67.

May be an image of 7 people, people playing sport, indoor and text that says "A T aneteam 4 21 FINAL EuroCup U U 1919 87|83 87"

Cronica meciului e pe u-bt.ro:

Susținuți de un public electrizant, campionii României au avut intensitate și au arătat că sunt hotărâți să își joace cartea până la capăt. Kasey Shepherd ne-a desprins la 12-6, forțându-l pe antrenorul oaspeților să ceară time-out. Am acoperit tot terenul, iar Patrick Richard a marcat pentru 21-11. Până la finalul sfertului, turcii au limitat din diferență prin Bitim, astfel că tabela indica 24-18.

Alb-negrii și-au menținut intensitatea în actul secund, Jalen Jones furnizând puncte alături de Meindl și Richard. De asemenea, ne-am luptat cu ardoare pentru fiecare minge și am intrat la cabine în avantaj. Kasey Shepherd a adus ultimul coș al reprizei, pe sirenă, 49-37. Bitim s-a străduit să își aducă formația în joc, prin mai multe acțiuni luate pe cont propriu. Într-un final, Clemmons a scuturat plasa de la mare distanță, 68-65. Imediat am răspuns cu două triple, 74-65. Bursaspor a avut o ultimă răbufnire pe final prin Clemmons și Bitim, însă ne-am păstrat concentrarea. În ultimul minut, Karel Guzman și Jalen Jones au contribuit decisiv. Totodată, la ultima repunere turcii au greșit și am obținut victoria.

Jalen Jones a totalizat 14 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive. Tot 14 puncte a strâns și Patrick Richard, alături de o recuperare și o pasă decisivă. La rândul său, Léo Meindl a izbutit 13 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive.


 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare