Închide

U-BT, victorie de răsunet în Eurocup: a învins o fostă deținătoare a Euroligii, multiplă campioană a Spaniei

Sport by Actual de Cluj - dec. 08, 2022 0 220

92 de ani de istorie, câte un trofeu în Euroligă și EuroCup, alături de 4 titluri în Spania, 8 Cupe ale Regelui și 2 SuperCupe. Doi campioni europeni în lot, alți doi foști jucători din NBA și unul dintre cei mai importanți pivoți europeni din ultimele două decenii. Acestea păreau atuurile celor de la Joventut Badalona, înaintea confruntării din BTarena. Jucătorii lui Mihai Silvășan nu s-au temut de galonata formație catalană, pe care au depășit-o miercuri seara cu scorul de 98-82, scrie site-ul oficial al clujenilor.

După ce au pierdut mai multe meciuri la diferență apropiată, clujenii s-au revanșat și au zburdat pe teren în fața favoritei din grupa A. Imediat cum a prins mingea, Meindl a atacat curajos coșul și a adus primele puncte ale disputei. Apoi, oaspeții au răspuns cu un furibund 0-8, însă Guzman a arătat că e în formă de zile mari. Karel a făcut un tandem latino cu Meindl, cei doi ajutându-ne să preluăm conducerea, 13-12. Joventut a răspuns prin fostul fundaș al Barcelonei, Pau Ribas, care a izbutit o primă parte a meciului excepțională.

Asul din mâneca noastră a fost Victor Sanders, prin energia sa și precizia din spatele semicercului. Americanul a dat tonul aruncărilor de la mare distanță, acolo unde U-Banca Transilvania a excelat. Stipanović și Birčević ne-au împins de la spate în ultimele minute ale sfertului doi, așa că am intrat la cabine sub adăpostul a cinci lungimi, 49-46. Guzman a inaugurat repriza secundă, una în care Patrick Richard a ieșit la rampă. Totodată, Victor Sanders și-a continuat recitalul, astfel că ardelenii s-au desprins la 10 puncte. Am condus inclusiv cu 14 puncte și nu am cedat până la final, obținând o victorie mare.

Meindl a totalizat 21 de puncte, 10 recuperări și o pasă decisivă, în vreme ce Guzman a strâns 19 puncte și 3 recuperări. Victor Sanders s-a evidențiat prin 14 puncte și 2 recuperări.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu