Închide

„U” BT, un nou trofeu. A luat a șasea cupă a României și a egalat un record vechi de ani

Sport by Actual de Cluj - feb. 19, 2024 0 184

O sală aproape plină în BTarena a condus-o pe U-Banca Transilvania spre îndeplinirea unui prim obiectiv al sezonului. Trupa lui Mihai Silvășan și-a apărat trofeul câștigat anul trecut și a pus mâna din nou pe Cupa României, după ce a depășit-o pe Rapid București, scor 84-70.

El al șaselea trofeu al Cupei României adjudecat de clujeni, care egalează astfel recordul anterior deținut de fosta Asesoft Ploiești.

Principalii marcatori ai finalei au fost Eddie 23 puncte, Căţe 13, Stipanovic 13, pentru U BT Cluj, respectiv Fitzpatrick 14, Şomăceascu 13, Hunter 12, pentru Rapid Bucureşti.

„Evident că sunt bucuros. Când câștigi un trofeu, e frumos, pentru că ai muncit, ți-ai dorit să fii competitiv, ai ajuns în finală și ai învins. Nu vrem să exagerăm cu sărbătoarea, dar ne bucurăm mult că am câștigat și în acest an Cupa României. Vom sărbători puțin, apoi vom avea câteva zile de pauză pentru a ne reface. Eu și câțiva jucători nu vom avea pauză, însă ceilalți trebuie să se odihnească, să aibă câteva zile departe de baschet. Apoi va începe cea mai importantă parte a sezonului. E a doua Cupă pe care o câștigăm acasă, e frumos să câștigi în fața suporterilor. Le mulțumim că au fost alături de noi și îi așteptăm în continuare, deoarece sezonul nu e gata. Vrem să ne bucurăm împreună de victorii! Vă dați seama că i-am felicitat pe jucători, dar e cel mai puțin important trofeu al sezonului, dacă se poate spune așa. Trebuie să mergem mai departe, lucrurile importante urmează. Eu vreau să câștig fiecare meci în care echipa mea joacă, asta este mentalitatea aici. Obiectivul e să câștigăm fiecare meci, însă nu le-am spus jucătorilor că trebuie să câștige absolut fiecare meci. În baschetul de astăzi e puțin probabil să se întâmple așa ceva, indiferent de ligă. Ne doream să obținem primul trofeu al sezonului alături de suporteri, sunt convins că ne vor susține”, a spus antrenorul Mihai Silvășan la finalul meciului.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare