Închide

U BT s-a calificat în optimile FIBA Europe Cup

Sport by Catalin Suciu - feb. 08, 2018 0 910

U-Banca Transilvania a avut de disputat miercuri seara primul meci din acest sezon cu o miză uriașă – calificarea în optimile FIBA Europe Cup. Șansele de accedere între ultimele 16 echipe ale competiției tindeau spre zero în cazul unei înfrângeri, iar o victorie ar fi asigurat într-o măsură cvasitotală calificarea, scrie site-ul oficial al clubului.

Presiunea victoriei a apăsat, de altfel, toate cele patru echipe ale Grupei L, cea mai echilibrată din competiție, fiecare echipă având șanse la ocuparea unuia dintre cele două (sau trei) locuri ce asigurau prezența în fazele eliminatorii.

Sala arhiplină a fost conectată la tensiunea meciului încă de dinainte de startul meciului, angajarea simbolică fiind făcută de nr. 2 în clasamentul WTA, Simona Halep, prezentă la Cluj-Napoca pentru meciul de FED Cup dintre România și Canada. A fost o aruncare cu noroc, iar elevii lui Silvășan au făcut un meci mare îm fața echipei Kernavos Nicosia din Cipru. După primele două sferturi încheiate la egalitate (17-17,19-19), clujenii l-au pierdut pe al treilea (15-22), dar finalul a fost al lor.

Universitatea a recuperat diferența și s-a impus în final cu 77-71, ceea ce aduce calificarea în faza optimilor de finală în FIBA Europe Cup.

”Tot timpul e bine cand câștigi și când îți îndeplinești unul dintre obiective. Ma bucur că am reușit să ne păstrăm calmul pe finalul meciului, cand mai erau 5-6 minute si ne conduceau chiar și la opt puncte, dacă nu mă înșel. Nu am renunțat nicio secundă, au venit niște faze importante în apărare în special și am înscris niște coșuri ușoare pe tranziție. Mă bucur că am stat tari din punct de vedere mental și am reușit să câștigăm și să ne calificăm în optimile de finală. Putem cădea cu oricine, sunt 15 echipe lângă noi cu care putem cădea. Vom vedea care vor fi sorții, care ne va fi norocul. Evident, nu ne vom mulțumi doar cu calificare în optimi, ne dorim să facem o figură cât mai frumoasă, cu siguranță vom aborda la victorie următoarea manșă!”, a precizat antrenorul Mihai Silvășan.

foto: u-bt.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.