Închide

U BT, în finală după primul meci cu suporteri în peste un an

Sport by Actual de Cluj - iun. 06, 2021 0 76

U BT s-a calificat în finala campionatului național aseară, după meciul decisiv al semifinalei, jucat în fața propriilor suporteri în Sala Polivalentă – primul meci în aproape un an și jumătate în care a fost permis accesul spectatorilor în tribune.

U BT a învins aseară, 75-56, CSO Voluntari. După meci tehnicianul clujenilor, Mihai Silvășan, a spus că s-a simțit presinea meciului. ”Ne bucurăm enorm de mult că sunt alături de noi fanii. De aceea sportul este frumos, pentru că are fani și că lumea vine să își susțină favoriții. Din punctul meu de vedere nu contează în ce stare am fost. O să fac tot ce ține de mine la următoarele meciuri, operat sau neoperat. Vreau să îi ajut cât pot eu de bine. S-a simțit presiunea meciului. Niciodată nu este ușoară o semifinală. Eram echipa care aveam totul de pierdut. Sunt două stări total diferite la cele două formații. Tot timpul le-am spus că trebuie să ne salvăm cu apărarea, apoi au venit unele coșuri de trei puncte și ne-am desprins în repriza a doua. Apărarea a fost foarte bună, i-am ținut la 56 de puncte. S-a terminat semifinala, urmează doar să ne recuperăm cât mai bine și să muncim pentru a fi pregătiți să ducem bătălia cu Oradea”.

Când spune de operație, Silvășan se referă la un accident prin care a trecut în urmă cu câteva zile și a suferit o ruptură a tendonului achilian. Marți acesta urmează să fie operat, iar până atunci se deplasează folosind cârje.

În finală U BT întâlnește CSM Oradea, care a învins în semifinale BCMU Pitești. Finala e programată în 9 și 11 iunie, 15 și 17 iunie și, dacă va fi cazul, 20 iunie. Primele meciuri sunt programate în Sala Polivalentă, la fel și meciul decisiv, al cincilea, dacă va fi cazul, căci echipa cu trei victorii câștigă.

Cronica meciului e pe site-ul oficial al clubului:

Presiunea jocului s-a simțit încă din primele minute, astfel că formațiile nu au excelat din punct de vedere al realizărilor pe tabela de marcaj. După primul sfert, alb-negrii conduceau cu 16-15, apoi la pauză am avut avantaj minim, 32-31.

În repriza a doua, jucătorii s-au încărcat cu energia publicului și au copleșit defensiva ilfovenilor. Donatas Tarolis a fost eficient în spațiul de trei secunde și a înscris mai multe coșuri cu fault. De asemenea, Patrick Richard a punctat în momentele cheie, la fel ca Marquis Wright. După o primă parte ștearsă, Justin Edwars a prins mai multe mingi importante și s-a descurcat în fața apărării de la Voluntari. Alb-negrii au pus umărul la un parțial de 8-0 și s-au desprins ușor la peste 10 puncte. Adversarii nu au putut să ofere replica, astfel încât am obținut calificarea în finală.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare