Închide

U BT a marcat aproape 100 de puncte în ultimul meci. Bilanț fantastic la final de sezon regulat

Sport by Catalin Suciu - feb. 26, 2017 0 389

Universitatea Cluj a făcut instrucție cu Dinamo în Liga Națională de baschet masculin. Trupa clujeană a dominat copios și n-a avut nici o emoție pe parcursul meciului.

U BT e văzută drept principala candidată la titlu în acest an. Față de sezonul trecut, U pare să-și fi găsit cadența. E constantă în joc și deocamdată lucrurile merg cât se poate de bine pentru trupa lui Mihai Silvășan.

Sâmbătă seara, U a bifat al șasprezecelea succes din sezonul regulat și a reușit aproape 100 de puncte cu Dinamo, scor 96-79.

„U-Banca Transilvania a controlat copios prima jumătate a jocului, cu un debut furibund al lui Rolland Torok, alimentat cu mingi perfecte de Filip Adamovic sau Kyndall Dykes. Traseele frumos desenate pe parchet au pus multe puncte pe tabelă în dreptul echipei noastre, timp în care defensiva și-a făcut treaba. Diferența de pe tabelă a crescut constant și a atins apogeul în apropierea pauzei mari, doar hotărârea lui Tasic și ”vâna” lui Mitchell nefiind suficiente pentru a limita proporțiile scorului”, a anunțat site-ul oficial al clubului,

În prima jumătate a meciului, toți baschetbaliștii înscriși pe foaia de joc de Mihai Silvășan bifaseră timp de joc, cele mai multe în dreptul lui Torok, care a profitat la maximum de ele: 19 puncte și 3 recuperări în 14 minute petrecute pe parchet, cu procentaj impecabil atât la aruncările din acțiune (8/8), cât și de la linia de pedeapsă (3/3)!

La reluare, lucrurile au curs în aceași direcție. Torok a umplut coșul oaspeților de câte ori a avut ocazia, până când Mihai Silvășan a decis că este momentul să mizeze și pe George Toth. Uriașul lui U a pus osul la treabă și a reușit și el o prestație foarte bună, în 15 minute de joc acumulând 11 puncte și 4 recuperări și fiind protagonistul unor faze foarte spectaculoase, gustate din plin de cei 4.700 de spectatori prezenți la meci.

Ultimul sfert a consemnat un oarecare reviriment al dinamoviștilor, dar în nicio secundă nu s-a pus problema învingătoarei.

U BT încheie astfel sezonul regulat pe prima poziție, cu 16 victorii și două înfrângeri, zestre subțiată de decizia FR Baschet de a anula rezultatele Olimpic Baia Mare, echipă ce s-a retras din campionat.

”Mă bucur pentru această victorie, i-am felicitat pe băieți pentru că au abordat meciul profesionist, au avut intensitatea necesară de la începutul meciului, știam că dacă se va întâmpla așa, nu vom avea probleme în acest meci. Mă bucur că am avut ocazia să dau minute rezervelor, a fost un meci reușit pentru noi și mergem mai departe, de luni uităm că suntem pe primul loc și ne concentrăm pe turneul 1-6 unde, așa cum le-am spus și băieților, obiectivul meu personal este să câștigăm fiecare meci pe care îl jucăm! Barro a stat astăzi pentru că a fost singurul jucător care a evoluat în absolut toate meciurile de până acum, atât în cupele europene, cât și în campionat, am avut acum ocazia să îl odihnim întrucât Dinamo nu are jucători foarte mari, pivoți dominanți”, a spus antrenorul Mihai Silvășan.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.