Închide

„U” a renăscut sub comanda lui Sabău. A învins -o clar pe FC Argeș și e a treia în play-out

Sport by Actual de Cluj - mart. 21, 2023 0 213

Universitatea Cluj a câștigat cu 2-0, pe teren propriu, în fața celor de la FC Argeș, în ultima partidă a primei etape din play-out.

Golurile au fost marcate de Remacle, în finalul primei reprize, și a lui Tescan, din minutul 90+5.

Universitatea e greu de învins pe teren propriu, iar Sabău pare să fi găsit cheia succesului la „U”. După o primă parte de campionat slabă, părăsită și de Neagoe (plecat la CSU), Universitatea devenise o candidată serioasă la retrogradare.  După aducerea lui Sabău și pauza competițională, studenții s-au trezit, iar acum au bifat un nou succes. Luni seara victima a fost FC Arges.

Universitatea a început în forță și a avut o primă fază în minutul 3, prin Filip, care a tras din unghi, la colțul scurt, dar mingea a fost blocată. Thiam și Gomes au creat mereu pericol în preajma careului advers, susținuți din spate de neobositul Filip.

Golul părea să vină, iar U ar fi trebuit să primească un penalty clar, după un henț făcut de Constantin in propriul careu, henț vizibil și de pe hotelul din vecinătate, dar arbitrii, inexplicabil, au lăsat jocul să meargă. Inevitabilul s-a produs înainte de pauză. Chipiciu, unul dintre cei mai buni de pe teren a combinat frumos în stânga cu Filip, a pătruns în careu și i-a pus mingea lui Remacle pe tavă, în fața porții goale, iar belgianul n-a iertat.

În repriza secundă oaspeții au încercat să iasă mai mult la joc, dar nu și-au creat ocazii, iar apoi ar fi trebuit să rămână în inferioritate numerică, după un cot intenționat aplicat în cap de Jakolis, dar croatul a primit doar galben.

În prelungirile partidei, Tescan a făcut 2-0, iar „U” Cluj începe perfect play-out-ul. Are 20 de puncte și e pe locul 3, după FCU Craiova și Petrolul.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu