Închide

Turul ciclist al României, ajuns la a 52-a ediție, începe la Cluj

Sport by Actual de Cluj - aug. 23, 2019 0 177

Turul ciclist al României, ajuns la a 52-a ediție, începe la Cluj.

Ediţia din acest an a Turului ciclist al României e programată între 11 și 15 septembrie, în cinci etape, cu startul la Cluj-Napoca și sosirea la București.

Prima etapă va avea loc pe 11 septembrie, când startul în Mica Buclă va fi dat de la Cluj-Napoca, plutonul urmând să încheie ziua la Sighişoara, după 177 km. Etapa a doua va avea loc pe 12 septembrie, între Braşov şi Focşani, pe 177 km. Etapa a treia este programată în data de 13 septembrie, de la Buzău la Târgovişte, pe 125 km. Penultima etapă va duce plutonul de la Ploieşti la Piatra Arsă, pe un traseu de 124 km. În fine cursa se va încheia cu etapa a cincea, un circuit de 102 km, la Bucureşti, pe 15 septembrie.

În competiție s-au înscris 20 de echipe, între care naționalele Slovaciei, a Republicii Moldova, a Serbiei, Turciei și Belarusului.

Turul României, competiția de profil cu cea mai mare tradiție din România, organizată de Federația Română de Ciclism, a avut loc pentru prima dată în 1934, România fiind cea de-a șasea țară din lume care a găzduit un tur național de ciclism. ”Mica Buclă”, așa cum mai este cunoscut evenimentul, este inclusă în calendarul competițional european al Uniunii Cicliste Internaționale, care în acest an a promovat competiția românească la categoria 2.1. Calificativul permite ca la Turul României să ia parte și echipe profesioniste care participă în Turul Franței sau al Italiei, echipe semi-profesioniste, continentale și naționale. La start se aliniază 140 de cicliști. ”Traseul stabilit pentru această ediție surprinde obiective turistice importante ale țării și trece prin orașele Cluj-Napoca, Sighișoara, Brașov, Focșani, Buzău, Târgoviște, Ploiești, ajungând în final la București. Mai mult, Micla Buclă este prima competiție de pe TransBucegi (Drumul Babelor), singurul drum din țara noastră care traversează Munții Bucegi, ajungând până în apropierea obiectivelor – Sfinxul și Babele. Penultima etapă a Turului României are ca punct de finish Piatra Arsă, aflată la o altitudine de 1950 de metri, la jumătatea distanței dintre Babele și Cota 2000. Construită în anul 1935, Cabana Piatra Arsă a fost transformată într-o bază sportivă, care primește în fiecare an numeroși sportivi în cantonament”, arată federația de profil.

Etapele Turului României:  

  • Etapa 1 Cluj-Napoca – Sighișoara (177 kilometri)

Traseu: Cluj-Napoca – DN1C- Vălcele-Apahida – Sighișoara

  • Etapa 2 Brașov-Focșani (177 kilometri)

Traseu: Brașov – DN 11 – Focșani

  • Etapa 3 Buzău – Târgoviște (125 kilometri)

Traseu: Buzău – E 85 – Târgoviște

  • Etapa 4 Ploiești – Piatra Arsă (126 kilometri)

Traseu: Ploiești – RAR Prahova – DN 72/DJ156 – Piatra Arsă

  • Etapa 5 București (102 kilometri, circuit urban)

Traseu: Piața Victoriei – Șoseaua Kisseleff – Piața Arcul de Triumf – Bulevardul Regele Mihai I – Piața Presei Libere (15 ture)

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare