Închide

Turneu de jazz pe muzica lui Yehudi Menuhin în 4 orașe din țară, la Cluj e sold out

Cultură by Actual de Cluj - oct. 13, 2017 0 274

Un turneu ce aduce în premieră în România muzica proiectului legendar al lui Yehudi Menuhin și Ravi Shankar numără patru concerte în țară, dintre care două sunt sold-out – în București și Cluj.

Turneul include patru concerte, între care primul e mâine seară în Timișoara în sala Capitol, iar al doilea duminică în Cluj-Napoca, la Auditorium Maximum – dar toate biletele au fost vândute. Concertul continuă duminica viitoare la Filarmonica din Pitești și se încheie luni 23 octombrie în sala Auditorium a MNAR, în București – concert de asemenea sold-out.

La 50 de ani de la prima audiție, Alexandru Tomescu va readuce la lumină muzica lui Shankar, Menuhin și Enescu, într-un concert susținut alături de Udhai Mazumdar la tabla (percuții indiene), discipol al lui Ravi Shankar, însoțit de discipolii săi, Rohan Dasgupta, la sitar și Bhaskar Das, la bansuri (flaut de bambus), doi tineri maeștri în curs de afirmare și continuatori ai moștenirii lui Ravi Shankar. Sînziana Mircea va completa echipa de muzicieni, susținând partitura de pian pe care, acum 50 de ani, o interpreta Hepzibah Menuhin, sora lui Yehudi.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare